Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Scippa elhagyása miatt lehetek...

Scippa elhagyása miatt lehetek még rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 hónapig szedtem Scippa 5mg-ot, de mivel olyan mellékhatásokat okozott amelyeket nem tudtam toleràlni, így pszihiáterrel megbeszèlve elhagytam. Már 8 napja nem szedem. De azt vettem észre, hogy pár napja rossz a közérzetem, hànyingerem van, főleg délelőtt. Ez lehet, még a gyógyszer miatt, ígyis, hogy csak egy hónapig szedtem? Mi segítene?:/ A vàlaszokat, tapasztalatokat megköszönöm!

#rossz közérzet #Scippa elhagyása
szept. 26. 10:52
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
1 honap után mar nem lett volna szabad hirtelen letenned, hiaba alcsony dozis az 5mg. Simán lehet elvonás igen
szept. 26. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Én a rexetinről állok le, 7. napon tartok és most kezdődött az elvonás, eddig nem is éreztem hogy elhagyom.

Most nagyon rossz, elég nehezen viselem, a dokim betegszabadságon van, 1.ig valahogy ki kell bírnom.

Természetes gyógyteákat iszom, levendula, de rohadtul szorongok, szédülök, rossz a gyomrom, állandó pánik gyötör. "Szerencsere" beteg lettem múlt héten és most táppénzen vagyok, jelen állapotban tuti nem tudnék dolgozni emberekkel (szoc munka).

szept. 26. 11:42
 3/9 A kérdező kommentje:
1 es vàlaszoló, köszönöm a vàlaszod. A pszihiáter mondta, hogy elhagyhatom simán. Igen ènis a gyógyszerre tippelek, hogy az elvonás okozza ezt. Egyébként én már mondhatni jól vagyok, csak ez a rossz közérzet meg hànyinger ami van, de ez a gyógyszer szedése közben is volt, illetve éjszakai rosszulléteket okozott,emiatt hagytam abba. Szerinted meddig tarthat még ez a rosszullét? 2-es válaszoló kitartást kívànok neked. Rexetint én is szedtem, 3 éve bevált, de most a Scippa elött is azt próbàltuk és most nem vàlt be nagyon rosszul voltam tőle. Te mennyi idő szedés utàn hagyod el most?
szept. 26. 12:40
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
Nehàny hét után el szoktak mulni az elvonasi tünetek.
szept. 26. 14:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Remèlem így lesz:) Köszönöm a vàlaszt!
szept. 26. 14:53
 6/9 anonim ***** válasza:

#2-es vagyok, én is egy hónap szedés után, remélem mindkettőnknek hamar elmúlnak ezek az elvonási tünetek.

Pár hét még elviselhető lenne.

Kitartás:)

szept. 26. 18:51
 7/9 anonim válasza:
Én több hónapja szedtem a scippát, de nem éreztem ,hogy jobb lenne így most elhagyni próbálom, de mióta teljesen kiürült belőlem (fokozatos adagcsökkentéssel) iszonyúan szédülök. Már egy hete... remélem hamar elmúlik. Nekem is vannak néha rossz, pánik szerű hullámaim azóta...
szept. 27. 16:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi az a fokozatos adagcsökkentés? Ha csak 1-2 hét alatt csináltad, az majdnem annyira rossz mintha egyik napról a másikra letennéd. Érdemes a letételt akár 2 hónapra és elnyújtani, ha biztosan nem akarsz szenvedni.
szept. 27. 17:10
 9/9 A kérdező kommentje:
7-es Neked is kitartást! Te milyen dózisban szedted? Neked nem okozott hányingert? Váltasz majd másik antidepresszánsra vagy megpróbálod gyógyszer nélkül? Bocsi a sok kérdésért. Remèlem Te is jobban leszel hamarosan.:)
szept. 27. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!