Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris zavarban, mániás...

Bipoláris zavarban, mániás időszakba,hogyan tudjak aludni ?

Figyelt kérdés
Enyhe mániám van ,mert bipoláris 2es tipus vagyok és mostanába elég keveset alszok,mert kissé pörgök. Vagy kevert fázisba vagyok. Szedek 0,5 mg rivotrilt meg ripedon antipszihot 2 mg ot de hiába. Pár órát alszok csak. Aki átélt hasonlót mit javasol ?
szept. 23. 16:12
 1/6 anonim válasza:
33%

Íme néhány javaslat, ami segíthet.

Alvási rutin: Próbálj meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni, hogy segítsd a belső órád szabályozását.

Relaxációs technikák: Alkalmazz meditációt, légzőgyakorlatokat vagy jógát, hogy csökkentsd a szorongást és a stresszt.

Környezet: Biztosítsd, hogy a hálószobád sötét, csendes és hűvös legyen, ami elősegíti az alvást.

Koffein és stimulánsok kerülése: Kerüld a koffeint és más stimulánsokat, különösen délután és este.

Beszélj a kezelőorvosoddal: Lehetséges, hogy az aktuális gyógyszereid nem megfelelőek, vagy szükséges lehet a dózis módosítása. Fontos, hogy ezt egy szakemberrel beszéld meg.

Támogatói csoportok: Csatlakozhatsz olyan csoportokhoz, ahol mások hasonló tapasztalatokat osztanak meg, ami segíthet.

Mindig fontos, hogy konzultálj az orvosoddal, mielőtt bármilyen változtatást eszközölnél a gyógyszeredben vagy az alvási szokásaidban.

szept. 23. 20:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kamilla és vagy és citromfű teát kipróbálhatod. Séta, bicajozas nekem segít ha fizikailag lefaradok. Kevesebb napfény nálam még tud javítani a helyzeten. Besotetitem a szobákat.
szept. 23. 20:21
 3/6 anonim ***** válasza:
39%
Bipolban, mániás fázisban a hajadra kenheted a kamillát meg citromfüvet...
szept. 23. 22:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Jól mondja a 3as.
szept. 24. 02:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Orvosnak kellene jelezni mert épp a pörgésre szedett gyógyszered emelése vagy lecserélése segíthet.
szept. 24. 08:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért nem szólok az orvosnak mert csak enyhén pörgök és örülök neki hogy nem vagyok depresszios.
szept. 24. 12:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!