Melyik pszichológust válasszam?
Figyelt kérdés
Két pszichológusnál voltam egy pár alkalmat. Eljött az idő, hogy választanom kell kettőjük közül, de nem tudom melyik legyen az. Az egyik, egy klinikai szakpszichológus, EMDR terapeuta (trauma feldolgozás) Nagyon kedves, empatikus, de lassabban haladok vele. A másikkal gyorsan haladok, kimondja amit gondol szinte egyből, így nem annyira kedves. Ő szakpszichológus (család es párkapcsolat) és Aktív Analitikus terapeuta. Az én problémam tarumák feldolgozása, mely egyik része családdal kapcsolatos, másik része nem. Mind a kettő hatással volt rám. Ti hogy döntenétek?#pszichológus #trauma #terapeuta #klinikai szakpszichológus #Aktív Analitikus Terapeuta #EMDR terapeuta
szept. 21. 14:33
1/4 anonim válasza:
Tudnak egymásról?
Más nem tud erre válaszolni helyetted, hiszen te tudod, hogy mi a fontosabb számodra.
2/4 anonim válasza:
Ne itt várd a választ, mert egyrészt ez nagyon kevés infó, másrészt pedig neked kell dönteni. A pszichológusválasztás esetén az a fontos, hogy meg tudj benne bízni, működjön a stílusa és módszere is veled. Melyik volt szimpatikusabb? Melyikkel érzed magad biztonságban?
3/4 anonim válasza:
Nem ismerünk a háttértörténetet, így nem tudjuk megmondani….az, hogy az egyik része családi a másik meg egy külön álló trauma is egyben…azt mondanám, hogy a legjobb lenne, ha mind a kettőnél maradnál, vagy keresni olyan személyt, aki mind a kettőben jártas….az egyik klinikai, ami azért nagyon fontos mert neki van a legjobb megalapozott tudása olyan személyekhez, akikkel terápiát folytathatnak…(komolyabb esetlek esetlegesen), mások csak tanácsadók lehetnek, viszont kiemelted a családi háttered is, ami szerintem a legjobban zavarhat téged. Így azt javaslom ezt inkább konzultáld meg mind a két pszichológussal, mert nekik azaz érdekük, hogy a tudásuk legjobbját nyújtsák és ha az egyik azt javasolja, hogy átküldene téged egy másik pszichológushoz, aki esetleg jobb lenne a számodra, akkor ajánlatos megfogadni.
4/4 anonim válasza:
Amelyik szimpatikusabb. Azzal tudsz együttműködni. Személyiségfüggő, hogy mennyire rezonálsz jól a konfrontációra. Nem volt szerencsés egyszerre kettővel kezdeni. Nem lehet kettőhöz járni, 3-as!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!