Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az hogy csomó olyan...

Miért van az hogy csomó olyan emberrel beszéltem aki mint a marihuánát megvettete, és drogként címezte, de ha fél liter tömény beveréséről volt szó akkor normaként említette?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez egy örök vita, de számomra valahogy nem értelmezhető az, hogy az a "drog" amibe súlyos milliók halnak meg vagy rokkannak le, erőszakos bűncselekményeket követnek el, vagy csak szimplán leterhelik vele az EÜ rendszert, ami amúgy is egy kalap tudjuk mi az teljesen oké elfogadott, gyere öntök egyet. De ha valaki egy füves cigit említ ami alapjáraton megnyugtat, nem leszel tőle aggresszív, nem leszel tőle beteg, nem halsz bele ha túl sokat tolsz azt meg egy veszélyes drogként emlegeti sok-sok ember. Nem tudom mai napig felfogni, hogy mégis mi ebbe a logika. Értem én hogy társadalmilag elfogadottabb, mert jó pár száz éve velünk van, és a kultúránk része, de egy ennél jóval kevésbé kártékony drogot miért kell démonizálni, tiltani, büntetni érte.

szept. 16. 23:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#10 Persze hogy szóbaálltam tekintve, hogy rokonok/kollegák/haverok közül is volt ilyen. Nem random utcán álltam le beszélgetni velük, de értem mire célzol.
szept. 22. 12:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Nyugalom, csak viccelek, bár egyfajta logikailag valid válasz a kérdésedre a megfogalmazás miatt. Csak bejátszom a ziccert, ha már ott van. Nincs célzás, max kapufa :)
szept. 22. 14:01
 13/17 anonim válasza:
Én egyiket sem támogatom.Latom én magam körül a függőket.A néha fuvezest ,és ivást eltudom fogadni.De látom ,hogy ugyanúgy rá vannak fuggve.Ismereknolyan embert aki napi 3x teker cigit....nekem ugyanolyan undorító mint az alkohol.
szept. 25. 21:01
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell foglalkozni olyanokkal akik olyasmiről beszélnek amit sose próbáltak, ráadásul az ismereteik is hiányosak a témában. Ha szívni akarsz, akkor vegyél (pl a darkweben már nagyon jó magyar vendorok vannak, felsőpolcos minőségű füvet lehet szerezni itthon is könnyen), vagy termessz (kimész Bécsbe, ahol az egyik grewshopban megveszed a magokat és hazahozod. Aztán mehet az outdoor vagy veszel fóliasátrat a tartozékaival és termesztesz indoor). A marihuána egy növény ami nagyszerű hatással van az emberre ha mértékkel fogyasztjuk, nem kell foglalkozni az elmaradott gondolkodású emberekkel. Azt csináld ami neked jó, viszont a jó döntések meghozatalához megfelelő önismeretre is szükség van.
szept. 27. 13:30
 15/17 anonim válasza:
Kedves utolsó mi a mérték?Mert én eddig akiket ismertem naponta több cigit elszivtak.Gondolom nem erre érted a mérték szót.
szept. 27. 16:27
 16/17 anonim ***** válasza:

#15:

Nem, az nem oké szerintem, de az illető tudja mennyire tud ezzel a környezete azonosulni. Ha ő igy boldog akkor tegye. Aki ezt nem kedveli az úgy sem fog vele egy közösséget vállalni.

Én személy szerint heti 1 cigit csinálok, nagyon max kettőt. 1 grammal elvagyok két hónapig. Kifejezetten jót tesz a lelkemnek egy ilyen hétvégi lazítás majd egy jó alvás.

szept. 27. 17:08
 17/17 anonim ***** válasza:

15

Akkor frissítsd az ismeretségi köröd. Olyan, mintha azt állítanám, hogy én csak absztinenseket és alkoholistákat ismerek. Picit valószerűtlen.

szept. 27. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!