Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nehézlégzés, mitől? Bővebben lent

Nehézlégzés, mitől? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Néhány hónapja depressziós és pánikbeteg vagyok, nincsenek céljaim, félek a hirtelen haláltól, h rákos leszek stb. Mostanság voltak jobb időim mikor nem láttam olyan rossznak az életem. Mindig mikor kezdenék boldog lenni, jön egy újabb roham, és temetem el magam megint.... 2 napja nehézlégzésem van és nagyon félelmetes fogalmam sincs mitől. Olyan h alig bírok levegőt venni, meg mielőtt elalszom úgy érzem h lefog állni a légzésem, ilyenkor mindig felriadok. Köhögni nem köhögök semmi ilyesmi. Nyitott ablaknál alszom, h több oxigén jussona szervezetembe az se sokat használ... tegnap este is kínlódtam, féltem megfulladok. Utána nagy nehezen elaludtam, nem riadtam fel közbe h nem kapnék levegőt ... most jött a reggel, és megint rossz. Ugye nem állhat le a légzés csak úgy? Nagyon félek h megfulladok, vagy megáll a szívem, és ááááh :S Volt/van másnak is ilyen problémája?

20/L

2010. nov. 3. 11:03
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

még annyi h eddig a csuklómon mindig figyeltema pulzusom, és most tegnaptól már alig tapintható... és a légzésem is olyan lassúnak tűnik nekem :S ált csak alvás előtt jelentkezik, de félek nagyon h leáll a keringésem és meghalok :S:S

lehet a fronttól van, vagy mert menstruálnom kell a napokba, remélem h csak ez az oka :S

2010. nov. 3. 11:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha depressziós és pánikbeteg vagy, az lehet az oka a nehézlégzésnek. A túlzott kimerültség (főleg idegi) terheli a szívet, hatással van a vérnyomásra. Emiatt lehet rosszabb fekvő helyzetben. Amíg nem kezd lilulni a szád vagy a körmeid, ne parázd túl a dolgot. Azért jó lenne, ha elmennél háziorvoshoz, elmondod a panaszaid, és kérsz egy teljes kivizsgálást (jobb félni, mint megijedni). Másrészt tegyél rendet magadban. Minden betegségnek van egy lelki alapja (rád férne, hogy megnézd a Titok c. filmet és gondolkodj).
2010. nov. 3. 11:18
 3/12 A kérdező kommentje:
vérnyomásom, pulzusom teljesen rendben, viszont volt idő mikor 100 volt a pulzuszámom... most 1-2 napja olyan 50-60 körül lehet :S kb július óta szenvedek ebben, nagyon sok mindent produkáltam már, mégis a nehézlégzés a legrosszabb... a Titkot láttam, hát nem tudom, mikor pozítivan kezdek gondolkodni, becsap a mennykő... írtam is h mikor boldognak kezdem magam érezni történik mindig vmi rossz...
2010. nov. 3. 11:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez nagyon rossz érzés. Tudom, mert pont így vagyok. Teljesen ugyan az van velem amit leírtál. Július óta vagyok így. Ez biztos, hogy a pánikbetegség miatt van, annak vannak ilyen tünetei. Nagyon félek, attól, hogy nem fogok levegőt kapni, megfulladok és meghalok. Annyira borzasztó. Jársz pszichológushoz, vagy pszichiáterhez? Mert szerintem az jó lenne, megbeszélnéd vele mit csinálj ilyenkor, kiderítené miért van ez, és lehet, hogy el is tudná mulasztani.
2010. nov. 3. 13:49
 5/12 A kérdező kommentje:
nem járok pszichológushoz, valeriánát szedek, az használt, vannak időközök mikor nincs nehézlégzésem, akkor jól vagyok, de tegnap este nagyon rossz volt.. :S el sem tudom már lassan látni a napi teendőm, félek közbe h meghalok. Ma utaznom kellett volna 200 km-t, azért nem mertem reggel elmenni mert attól féltem h leáll közbe a légzésem és nem lesz mellettem senki... ilyenkor lejátszom magamba h kijön a mentő, újraélesztenek meg ilyenek :S Igazából nem a tüdőm érzem betegnek, hanem kiengedem a levegőt, és nehézkes utána venni :S meg olyan lassú a légzésem, esténként szoktam észrevenni h mikor félálomba vagyok, arra riadok h pár mpig nem vettem levegőt..és ilyenkor megijedek...viszont van időszak mikor teljesen jól vagyok... olyan is volt már h ettem és nem bírtam lenyelni az ételt, nem volt meg az a reflex, szval sok mindent produkáltam már eddig... a légzésessel meg próbálom magam nyugtatni, de úgyis rossz..
2010. nov. 3. 15:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam, pánikbetegségem volt és nehézlégzésem volt egész nap. írtál más tünetet is, a pulzusszámot és a félelmet. És írtad is , hogy pánikbeteg és depressziós vagy, Menj el háziorvoshoz, az elküld mindenféle vizsgálatra, hogy kizárja a szervi bajokat, aztán jöhet a pszichiátria, ha nincs gond a szerveiddel. nem értem amúgy miért nem mentél még eddig orvoshoz, miért szenvedsz, ha már ilyen régóta tart a dolog? Bár megértem, én ugyanilyen vagyok, kísérletezek magamon, hátha rendbe jövök, de ddig nem sikerült magamat gyógyítanom. Jobb minél előbb elmenni orvoshoz, és nem kell tovább szenvedni.
2010. nov. 3. 16:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez egy kezdődő pánikbetegség tünete lehet. Menj el pszichiáterhez. Első beszélgetésre megmondja, mi a bajod. Kapsz rá gyógyszert is. A valeriána nem igazán jó a meghalásra. Neked antidepresszáns kellene, ami feldob, valamelyest. És kapni fogsz hozzá nyugtatót, hogy aludni tudjál. Senki nem halt még meg úgy, hogy magától leállt a légzése. A csecsemők szoktak így meghalni, meg a 100 évesek. 20 éves lányok sohasem. Tegyél magadért valamit. Menj el orvoshoz, és ne haldokoljál. Nem is hiszem el, hogy te egy 20 éves leány vagy.
2010. nov. 3. 18:13
 8/12 anonim ***** válasza:

PONT ÍGY VAGYOK!

És pont azért járok erre az oldalra, hogy megtaláljam a választ.

De én is pont így vagyok, hogy érzem hogy beszívom a levegőt, kifújom, és nem jön az a reflex, hogy újra lélegezzek, és félek hogy meghalok. És nehezen veszem a levegőt, közbe meg érzem hogy a torkomban dobog a szivem.

Én már voltam orvoshoz, kórházban voltam 1 napig, de semmit nem találtak. Holnap kell mennem pszichiátriára, de már aludni sem merek, hogy meghalok. Meg napközben is, hiába akarok másra figyelni, nem múlik el ez az érzés.

Szóval ha te is azt érzed amit itt leírtam, akkor neked se szervi bajod van. Rajtam minden de minden tesztet elvégeztek, kivizsgáltak, és teljesen egészséges vagyok. De mégis most is érzem, hogy alig kapok levegőt. Persze attól még te is elmehetsz kivizsgálásra, biztos ami biztos. De ha ez az egyetlen egy tüneted, akkor nemhiszem, hogy szervi baj.

de nyugtasson meg, hogy nem vagy egyedül :)

2010. nov. 10. 15:36
 9/12 axint válasza:
Ha nem kezelteted a pánikbetegséged, pszichoszomatikus alapon valóban kialakulhatnak tényleges beteségeid ami már valódi betegség lesz. Magától csak úgy bizony nem gyógyul meg a pánik betegség. Tapasztalatból tudom.
2010. nov. 22. 11:34
 10/12 anonim válasza:
en is igy vagyok allandoan halalfelelmem van allandoan arra gondolok hogy rakos vagyok.meg nekem van ez a nehezlegzes foleg ejszaka arra kelek fel hogy nem kapok levegot es szaporab lesz.a sziveresem.izadok.remegek szedulok es hanyimgerem lesz.nagyon rosz csaj akkor lesz jobb ha nem gondolok ra es elterelem a figyelmem a fulladasrol.allandoan panikolok.
2012. nov. 1. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!