Le lehet küzdeni gyógyszer nélkül a súlyos hipochondriát és ebből származó pánikbetegséget?
Borzalmasan hipochonder vagyok, bármikor érzek valami testi tünetet, azonnal brutális pánikroham tör rám.
Jelenleg már egy hete attól rettegek, hogy strokeot kapok, mivel kicsit, mintha zsibbadna a bal oldalon a szám sarka. Az a szörnyű, hogy nem tudom azóta sem, hogy valóban zsibbad e valamitől vagy csak "odafigyelek rá" és ezért érzem...
A gond az, hogy van egy valódi betegségem is, amire kapok biológiai terápiát, de ott meg az allergiától tartok, picit le is állították múltkor az infúziót, annyira szarul lettem, fájt a mellkasom, pulzusom az egekben stb Nem lehetett tudni, hogy pszichés-e, de valszeg az volt.
#3 Mert ha esetleg lehet gyógyszer nélkül, akkor minek szedjek?
Kapok így is eleget...
+ Régebben szedtem pszichiátriai szereket másra, nem volt kellemes élmény.
Ha nem kellemes élmény, akkor szólni kell az orvosnak, hogy cserélje olyanra, ami nem okoz kellemetlenséget. Azt mire szedted, és hogy hagytad abba?
Nem lehet gyógyszer nélkül, ez túl erős szorongás. Pont a gyógyszer teszi lehetővé, hogy a vele párhuzamosan folytatott pszichoterápia hatékony legyen. Mikor e kettő segítségével kilábaltál, onnantól kezdve már nem kell gyógyszer.
Én a kettessel értek egyet. Mindkettő olyan betegség amit igenis lehet kezelni pszichoterápiával, és nemcsak szintentartás végett, mint sok személyiségzavart vagy pszichotikus zavart.
"Pontosan miért is akarod gyógyszer nélkül? Ja azt nem tudod."
Te meg menj a pokolba, vagy szedd be azt a rengeteg mindent amit a kérdezőnek felírnának. Ja te nem tudod milyen pszichiátriai gyógyszereket szedni?
Az ötösnek igaza lehet, ha nagyon erős a szorongásod, kell gyógyszer. De ezeket terápia mellett, amennyire én tudom, nagyon jó kilátásaid vannak elhagyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!