Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autisták! Meséltek nekem,...

Autisták! Meséltek nekem, milyen az életetek? A fiam szemszögéből szeretném látni a világot. Mi nehéz gyerekként, milyen az élet felnőttként? Mi az ami segítség lett volna?

Figyelt kérdés
aug. 26. 07:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

Nő vagyok ugyan, de válaszként azt tudom mondani, nem biztos, hogy a te fiad úgy látja a világot, mint én vagy más autisták. Vannak fokozatai.

A másik, hogy nem szokták érteni mikor mi a bajom. Pl. Az anyaság enyhén autistaként borzalmas. Szülés helyett programcsászárt kértem. A szoptatástól kibuktam (túlzott testkontakt), egy játszótérre nem megyek be ha már 2-nél több gyerek és szülő van bent, mert egyszerűen nem bírok bemenni. A tömött játszótereken (ha a férjem is jön csak úgy megyünk be) le kell ülnöm messzire a gyerekektől, vagy szimplán elmegyek addig sétálni még a gyerekek játszanak- nem bírom a zsibongást, sikítozást, tömeget.

Vásárolni úgy járok, hogy kevesen legyenek. Autót vezetni egyszerűen nem tudok, túl sok nekem.

Nálam későn diagnosztizálták az autizmust, addig én voltam a gyerek a családban, aki mindent programot csak elront. Mert nekem nem volt öröm a vidámpark, koncert stb.

aug. 26. 07:50
 2/15 anonim ***** válasza:
42%
1-es, ugyanígy vagyok de nem vagyok autista csak antiszociális egy részben. Orvos támasztotta alá az autizmust?
aug. 26. 08:22
 3/15 A kérdező kommentje:
A fiam is enyhén érintett.
aug. 26. 08:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt kellene először megértened, hogy nincs két egyforma autista, így nem lesz nagyon hasznodra egy ilyesmi közvéleménykutatás.

Egyébként az "enyhén érintett" is egy óriási bullshit. Nem feltétlen boldogul könnyebben egy "enyhén érintett magas/átlagos iq-jú", mint például egy alacsony átlagos erősebb tüneteket mutató.

aug. 26. 09:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
1-es válaszoló: Igen, orvos 19 éves voltam, mikor kiderült. Zajokra érzékeny vagyok, szagokat sem bírom. Bizonyos ízeket sem. Szóval a fent leírtakon túl volt más is igen.
aug. 26. 11:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Ez szomorú..
aug. 26. 12:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden autista és autizmus más.
aug. 26. 12:25
 8/15 A kérdező kommentje:
És nehéz a társkeresés? Könnyen elfogadnak?
aug. 26. 13:03
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú? Csak anyámon látom, hogy "betegnek" tart, aki nem tudja nem is veszi egyből észre. Van egy rendes férjem, ő megérti miért vagyok más, nem kényszerít semmire. Nekem ez nem szomorú. Próbálok viselkedni inkább, hogy ne zavarjam a normálisokat- erről szól a fél életem.
aug. 26. 13:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia, életem során sok olyan közösség volt, ahol nem fogadtak el, és ahonnan nem mehettem el, mert óvodai csoport, iskolai osztály, egyetemi szak voltak. Több munkahelyet is elvesztettem így - azóta van más munkám, ahol elfogadnak. Engem az egyedülálló édesanyám úgy nevelt, hogy nincs semmi bajom, az autizmus határesete vagyok, de nem autista. Amikor édesanyám meghalt, annyira össze voltam törve, hogy megpróbáltak gondnokság alá venni. Még mindig megpróbálok a Gyámhivatal elméjével gondolkodni arról, hogy vezetem a háztartást, mennyire tartok tisztaságot, nehogy megint megpróbálják.
aug. 26. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!