Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 22 évesen sprórolás, vagy...

22 évesen sprórolás, vagy élet? Szemszögeket szeretnék látni.

Figyelt kérdés

22 éves srác vagyok. Szüleimmel élek.

Eddig 2 tesómmal voltam egy szobában ám most rendeződtek a dolgok és így lett egy külön szobám.

Élhető, eddig anyumé volt, de a házhoz épült neki egy új. Szeretném kiélni magam és felújítani, amit ha kiszámolok durván 800.000 Ft de minden nap nagyon jól aludnék benne, ami eddig hiányzott az életemből.

Vagy hagyom a fenébe és veszek egy jobb motort ebből a pénzből és élem az életem. (autóm van)

Vagy pedig marad minden a régi egy normális saját szobával és a pénzt elteszem, hogy 3-4 ev mulva elköltözhessek.

Ha most felújítom a szobám es kinullázom magam, akkor 3-4 év múlva szintén tudnék költözni, csak kevesebb önerővel.

Ti mit javasoltok?

Ez a felújítás majdnem 2,5 havi fizetésösszeg kiesését jelentené.

Ti hogyan gondolkodtok és mit látnátok jónak?

2020. ápr. 26. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A motor és valaki más házának csinosítgatása nettó pénzkidobás. Gyűjts egy sajátra.
2020. ápr. 26. 19:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, zöld kéz. Tv-t és a Házimozit vinném utána magammal, ha nem avul el. Szekrények kérdésesek, ami tuti maradna az a padlo, médiafal, új ablak valamint a látványkandalló.de teljesen igazságos válasz volt.
2020. ápr. 26. 19:51
 3/10 anonim válasza:
100%
Ha van autód, akkor szerintem ne vegyél motort. És ha felújítanál, akkor miért kéne az összes pénzt rákölteni? Nem lehet mondjuk, hogy veszel 1-2 dolgot ami kell vagy elköltöd mondjuk a felét? 3-4 év azért nem kevés idő, annyira szerintem érdemes lehet 1-2 dolgot venni vagy felújítani kicsit kevesebb pénzből.
2020. ápr. 26. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Motor szerintem teljesen felesleges.

Próbálj meg egy saját házat szerezni és ott egy saját életteret kialakítani.

2020. ápr. 26. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én felújítanám annyira, hogy azért jól érezzem magam benne, ha már évekig ott vagyok, de ehhez tutira nem kell rákölteni 800 ezer forintot. Vagy ha ebben bútorok is vannak, olyanokat vennék, amiket később vihetnék magammal a sajátomba.
2020. ápr. 26. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vennék motort, ha van autód, minek?

Felújítást sem, max. ha bútort kell venni. Az rendben van, ha olyat tudsz venni, amit költözésnél vihetsz magaddal.

2020. ápr. 26. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

Saját tapasztalat: 32 éves koromig a szüleimmel éltem, addig gyűjtögettem saját lakásra. Spóroltam, félre tettem és bár azért nem zárkóztam be, de sok dologról lemondtam, mert drágának tartottam.

Most itt vagyok 37 évesen, saját lakásban, jó munkával és jó fizetéssel és azon kapom magam, hogy bárcsak jobban kiéltem volna magam húszonévesen, mikor még volt időm, minden hétvégére akadt társaság és nem kötött semmi. Ahhoz képest ma tök unalmas az életem.

Szóval: inkább éld ki magad, az élet rövid, de a második fele a szarabbik.

2020. ápr. 27. 09:29
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

22 évesen én már két éve elköltöztem otthonról. Tudom, hogy mostanában más a divat, de ez a kérdés olyan, mintha egy 16 éves kölyök kérdezné...

Szóval, h nem legyek off: költözz el mielőbb és kezdj saját életet.

2020. ápr. 27. 09:29
 9/10 anonim ***** válasza:
69%
6 havi megélhetésre elegendő vésztartalékot képeznék. A szobát rendbe tenném, annyira, hogy élhető legyen, de mindent vihessek magammal (festésen kívül). Külön életre és saját vagyonra gyűjtenék. Motor fölösleges, kacatok fölösleges. Olyan dolgokba kell tenni a pénzt, amik hozzák és nem viszik azt.
2020. ápr. 27. 12:00
 10/10 anonim ***** válasza:
68%
#8: Szerencséd volt. Nem mindeninek van olyan anyagi helyzete, hogy 20 évesen külön tudjon költözni.
2020. ápr. 27. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!