Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Betegként milyen egy pszichiát...

Betegként milyen egy pszichiátria zárt osztály?

Figyelt kérdés
Azoktól kérdem akik már voltak pszichiátria zárt osztályon! Milyen bent lenni? Tényleg napi 24 órában oda van az ember egy ágyhoz kötözve? És ágyhoz kötöve csak infúziót kap? Se enni se inni, se wc-re ki menni nem tud a beteg? Tényleg ágyhoz kötve tartják az orvosok a pszichiátria betegeket, akár napokig is zárt osztályon? Ráadásul étlen szomjan?

aug. 23. 16:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%
Hogy zagyválsz itt össze ekkora kapitális őrültségeket?!!!
aug. 23. 16:34
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem ilyen,de kitalálom egy hülye filmből szedted ezeket az ökörségeket
aug. 23. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, hol van ilyen manapság, Magyarországon szerencsére nem. Aki veszélyes vagy "szökős"(demensek főleg), azt valóban oda szokták kötni az ágyhoz, vagy aki nem hajlandó enni, az tényleg infúziót kap, de ezek ritka esetek azért. Nagyon hasonlít a zárt osztály egy átlagos kórházi osztályra, nem olyan, mint a filmekben, vagy különféle remtortenetekben.
aug. 23. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Nem olyan vészes, mint a filmekben. Meg az sem mindegy melyik kórházban vagy...☺️
aug. 23. 16:48
 5/11 A kérdező kommentje:
aug. 23. 16:52
 6/11 anonim ***** válasza:
26%
25 éve olyan volt. Ma nem tudom milyen.
aug. 23. 16:54
 7/11 A kérdező kommentje:
Na meg az ilynek miatt kérdem: https://www.youtube.com/watch?v=-WONcu_BobY
aug. 23. 17:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos több rokonom is volt pszichiátrián. Zartosztalyon is. Ott annyi van hogy ugye nem lehet kimenni az osztályról. Felvételekor atnezik a cuccokat, amit veszélyesnek vélnek elveszik. Úgy rémlik, mobilhasznalatot is szabályozzák.

Az agresszív, ön és közveszélyes betegeket kikötözik, de amúgy nincs ilyen hogy egész nap ok nélkül lekötöznek.

aug. 23. 17:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A belinkelt videókban úgy mégis hol láttál te olyat, hogy nem adnak nekik enni, étlen-szomjan vannak? Az illetők szemmel láthatólag tombolnak, teljesen beszámíthatatlanok. Te szeretnéd, ha ilyenek rohangásznának körülötted? Le kell őket nyugtatni, arra kapják a megfelelő szereket. És mikor lenyugodtak, el lehet kezdeni kezelni őket, és nincs szükség arra, hogy hátralévő évtizedeiket ágyhoz szíjazva töltsék.
aug. 23. 17:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ugy hallottam, hogy már inkább gyogyszerrel kezelik a betegeket, ritka a lekotozes. Megkapja a lorugasnyi antipszichotikumot, aztán csak feküdni tud.
aug. 24. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!