Napi 4 csésze kávé tényleg nagyon növeli a szorongást?
Figyelt kérdés
Naponta 4 kávét iszok, de se kólát se semmilyen más koffeint nem fogyasztok, viszont antidepresszánsokat szedek szorongás miatt, de attól még szorongok.aug. 19. 16:27
A kérdező szavazást indított:
Napi 4 adag kávé nagyon sok gyógyszer mellett
Napi 4 adag kávé nem sok gyógyszer mellett
11 szavazat
1/6 anonim válasza:
Szerintem emberfüggő, nekem plédául egy kávé után is az egekbe szökken a szorongáson
2/6 anonim válasza:
Egyértelműen meg tudja növelni a szorongást, de egyénfüggő, hogy kire milyen hatással van. Én ezt a kérdést elsősorban a pszichiáternek tenném fel, akitől az antidepresszánst is kaptad.
Laikusként (illetve rossz lelkiállapot mellett kávétól szorongó emberként) én a helyedben legalább 2 csésze kávét lecserélnék koffeinmentesre.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is érzékeny vagyok a koffeinre, úgy annyira, hogy 2 - 3 csésze kávé még nem, de 4 már meg árt nekem.
aug. 19. 17:27
5/6 anonim válasza:
Igen, meg tudja növelni, de ez emberüggő. Valakinek 1 is sok, de valakinek az 5 is semmi.
6/6 anonim válasza:
Koffeinérzékenység mellett igen, de hozzászokni lehet, ami sokkal rosszabb!
Amúgy lelki alkat kérdése, egy alapból szorongó emberre csak rásegít.
Az amúgy is aktív szimpatikus idegrendszert ingerli jobban. (stresszes embereknél)
A nyugalomért a paraszimpatikus idegrendszer felel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!