Antipszichotikum tartós használata okozhat mentális/idegrendszeri károsodást?
7
Nevlegesen igen, mert konfuzioban szenvedhetsz, mint mellekhatas, rossz a memoriad, mikor szedted be, hosszan leadasu gyogyszer meg ilyenek. Igy rosszabb IQ-t mutathat, de gyakorlatban nem valtoztat rajta - elvileg. Az agy nagy reszet nem ismerjuk, es ahogy irtam az antipszh.-ok lebombazzak az agyat mert konkretan nem tudjak mi a baj (oke manias allapotban vagy, vagy drogos es nem tudjak mit szedtel be, esetleg demens es aggressziv). Igy "lekapcsoljak a villanyt".
Ehhez tarsulhat extrapir. mellekhatas ahogy emlitettem ez neurologiai, ahogy az IQ teszt is. a ketto osszekapcsolasa nem vagyok neurologus, neuroanatomiat sem tanultam/tanulok jelenleg, de az extr.p. mel.hat-ok mindegyike neurologiai. Meg azoknak sem ismerik a lefolyasat, alzheimert sem csak meg tudjak figyelni mi van, de mi miert es hogyan lehet ez miert-ekre nem tudnak valaszolni.
Egyik drogos ismerosom azt mondta kb szetdrogozta az agyat, mindent kiprobalt, mara antipszichotikumot szed.
Roviden a valasz valoszinuleg egyaltalan nem, de lehet.
És az miben nyilvánul meg nálad?
Már szeded?
Ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem az orvost, de én csak skizofréniára szednék, amivel különben lehetetlen normálisan élni. Ez a diagnózis nekem túl ködös és semmitmondó.
12
nem lehetetlen felebaratom, nezz youtube csatornat ha ertesz angolul, csajszi ott van, hogy dolgozik rendesen, csaladja van vagyis parja, 80 - 90%ban tudatos, persze vannak epizodok neha neha, de ennyi, eleg stabil. De ez m.o, itt valoban lehetetlen ilyen betegsegekkel elni sajnos. Romaniaban meg Bulgariaban lehet jobban kezelik a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!