Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy mondjam el anyukámnak,...

Hogy mondjam el anyukámnak, hogy pszichológushoz szeretnék menni?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, és valahogy félrecsúszott az életem.

Ahogy felkerüktem középsuliba, azonnal kiderült, hogy az angol tudásom nem a megfelelő szinten van. Az első éven meg túljutottam, de idén megbuktam.

Aztán a nyár folyamán kiderült, hogy nagypapám rákos és nem biztos hogy lehet segíteni rajta. A gyerekek közül (családban) csak én tudok róla, és elvárják hogy erős maradjak, ami elég nagy súlyt tesz rám. A testemmel sem vagyok elégedett, és sokszor nem értem mi a bajom, de valami nem jó.

Hiába találtam meg a nagy szerelmet, ez sem segített. Sajnos sokszor vagyok indulatosabb, és tudom hogy ez neki nem esik jól, de nem tudom miért teszem.

Nem tudom hogy mondjam el úgy édesanyukámnak, hogy ne érezze azt hogy ő rontott el valamit...

(Nagyon lelkis)

aug. 19. 00:14
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudsz értelmes mondatokat generálni vagy mi a problémád? Eléállsz transzparens módon, mint egy egyenes ember és elmondod mit akarsz, ilyen egyszerű. Nem feleslegesen kell szaporítani a szót mint itt a kérdés részletezésében.
aug. 19. 00:28
 2/7 anonim válasza:
52%

Először is nagyon sajnálom ami veled történt!

Ülj le anyukáddal beszélni, amikor csendesebb és jobb a hangulat. Mondd el neki, hogy szeretnél beszélni egy olyan emberrel aki tudna segíteni. Hogy ő is jó lenne ehhez, csak nem akarsz még több terhet a vállára. (én ezt mondanám).

És ha anyukáddal beszélnéd meg a dolgokat? Biztos ő is ugyanolyan megértő lenne.

aug. 19. 00:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is sajnálom ami veled történt, tudom hogy ezzel nem sokat segítek de legalább egy kis reményt ad a kommentem (legalábbis remélem)🤗
aug. 19. 00:33
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Nehéz lehet ezeket átélni, bátor dolog, hogy segítséget kérsz. Nem tudom h fiú vagy lány vagy, de ülj le vele egyenesen és mond el neki. Azt is h nem az ő hibája. Meg fogja érteni.

Minden jót! :)

aug. 19. 00:44
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Az iskolapszichológussal tudsz úgy is beszélni, hogy nem kell az anyádnak elmondani, hogy hozzá fordultál. Két év múlva felnőtt leszel, nem kell a szülőnek mindenről beszámolni. Anyukáddal csak akkor beszélj erről, ha képes téged megérteni.
aug. 19. 00:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
"Anyu! Pszichológushoz szeretnék menni!"
aug. 19. 12:09
 7/7 A kérdező kommentje:

1. Valaszoló.

Gondolom neked sosem volt semmi problémád mert mindig mindent megoldottak helyetted.

Ez az oldal arra van hogy hétköznapi kérdéseket tegyünk fel és segítsünk masoknak.

Nem tudom mit keresel itt, ha ezt el kell magyarazni.

Remélem minden rendben veled, mert ez alapján nem ugy néz ki hogy egészséges ember vagy...

Köszönöm szépen a többieknek♡

aug. 21. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!