Miért szorongok mindenen?
Állandóan mindent túl reagálok, túl gondolok. Úgy értem, hogy ha valaki máshogy szól hozzám hirtelen, már azt hiszem, hogy haragszik rám. Ha valaki élőben nagyon kedves velem,de közben Facebookon nem jelöl vissza vagy nem reagál az üzeneteimre akár fél napon keresztül, már azt hiszem, hogy egyáltalán nem kedvel engem. Ezektől az érzésektöl mindig annyira félek masnap találkozni egy ilyen személlyel, vagy képes vagyok egész nap ezen kattogni.
Akkor ott van a félelem, hogy valamit rosszul csinálok, hogy mikor nem vagyok ott valahol én vagyok a téma negatív értelemben.
Sokan azzal jönnek, hogy én vagyok túl érzékeny,de szerintem itt nem erről van szó.
Gondolkoztam már pszichológuson vagy pszichiáteren,de attól is nagyon félek.
Ezek alapján én azt mondanám, hogy ez megfelelési kényszer (ami egybecseng a fentebbiekkel, akik amúgy jókat írtak).
De a legfontosabb az lenne, hogy keress egy jó pszichológust és kezdjetek el ezen dolgozni. Ne félj belevágni, a pszichológus nem csak a durva esetekkel foglalkozik, hanem az általános mentális egészséggel (szóval mindenkire ráférne a karbantartás). Jó hogy felismerted a problémádat, a következő, hogy el is kezdj tenni a megoldásért.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!