Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha psziciáter kezel anorexiáva...

Ha psziciáter kezel anorexiával az tényleg bekerül a papírjaidba és megbélyegeznek?

Figyelt kérdés
A testvérem étkezési zavarral küzd. Elkezdett fogyókúrázni, ami átbillent anorexiába. 2 hónapja jár pszichológushoz, aki azt mondta stagnál a súlya, de lát pozitív változást. Azonban mivel más városba megy kollégiumba 1 hónap múlva, nagyobb segítségre van szüksége, ezért pszichiáter bevonását javasolta. A szüleim ez ellen vannak, mert félnek, hogy később bekerül a papírjaiba és hátráltatja a karrierjét a jövőben.

aug. 6. 12:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Rendben van lelkileg, a legjobb barátai is abba a suliba mennek. Nagyon várja már. Rengeteget tanult azért hogy felvegyék.
aug. 6. 20:25
 12/19 anonim ***** válasza:

Kérdező: 2 hónap nagyon kevés idő ahhoz, hogy valaki lelkileg helyre jöjjön.

Amit írsz, az nagyon messze áll a valóságtól, sajnos.

Az anorexia súlyos betegség.

aug. 6. 20:30
 13/19 A kérdező kommentje:
Még szerencsére nem olyan komoly a helyzet, ahogy leírtam. Nagyon a kezdetleges szakaszban van amit valamennyivel könnyebb visszafordítani. Eszik fagyit, pizzát. Csak keveset. 169 cm, 53 kg.
aug. 6. 20:50
 14/19 anonim ***** válasza:
Kívánom, hogy mielőbb teljesen felépüljön!
aug. 6. 20:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Abban a városban szertnénk járatni pszichiáterhez ahova menne tanulni. A pszichológus javaslatára. Ő mondta, hogy nincs akkora baj, ne ijedjünk meg. Megelőzni szeretné, hogy rosszabboldjon. Nagyon ki lenne lelkileg ha nem mehetne suliba.
aug. 6. 21:00
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönjük:)
aug. 6. 21:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de szinte biztos, hogy nincs rendben lelkileg,az evészavaroknak van kiváltó oka, nem csak a semmiből jön elő.
aug. 6. 21:14
 18/19 A kérdező kommentje:
Az egyik legjobb barátnője nagyon vékony. Rengeteg időt tölt vele. Ezt mondta korábban is hogy zavarja, hogy vékonyabb mint ő. 16 éves. Ez alapból egy labilisabb kor. Nem vesszük félvárról az ügyet, de rengeteget beszélünk, nem is zárkózott személyiség. Van párkapcsolata, barátai.
aug. 6. 21:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Amikor először kerültem orvoshoz az anorexia miatt, akkor 169 cm voltam és 53 kg. Az hogy most nem súlyos az állapota, az nem jelenti azt, hogy az anorexia nem egy iszonyat súlyos betegség. Belszövi magát az összes gonolatba, mindent megmérgez és ha nincs már az elején igazán jól megfogva, akkor lehet belőle az, mint nálam. 2 év után már 171cm és 37 kg voltam. És nem egyenesen lefelé ment a súlyom. Voltak okés időszakok, de aztán mindig visszatért a betegésg és egyre lejjebb mentem. Úgyhogy érdemes komolyan venni, és nagyon jó, hogy a szüleitek a legelső jeleknél felfigyeltek.

Nekem van diagnózisom és soha nem hátráltatott semmiben, sem továbbtanulásban, sem munkában. Az mr sokkal inkább, amikor a környezetem látott kb élő-hlottként. Na ott kaptam bélyegeket.

aug. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!