Olanzapint (Parnassan) írtak valakinek szorongásos depresszióra? Használt valamit?
Figyelt kérdés
A betegtájékoztató szerint nem igazán erre való.aug. 6. 09:07
1/9 anonim válasza:
Szoktak adni antipszichotikumot szorongasra, kis dozisban. Oke, h skizofrenia van rairva,de ok valszeg sokkal tobbet kell, h szedjenek belole. Nekem legalabbis ez volt, masik antipszichonal.
Azonkivul a bipolaris depresszio van meg rairva, esetleg arra utalo tuneteid v diagnozisod nincs?
2/9 anonim válasza:
Az meg igencsak gaz, hogy aki irta, nem magyarazta el, miert teszi. Persze sajnos nem meglepo a mai magyar pszichiatriaban.
3/9 A kérdező kommentje:
Igen néha bipol tüneteim is vannak. Egy hete szedem a Parnassant (1,25mg), de a délelőtti kóma után késő délután - gondolom ahogy kimegy a gyógyszer hatása - felmegy bennem a pumpa és beagyasodok. Ilyenkor Xanaxszal próbálkozok.
aug. 6. 09:22
4/9 anonim válasza:
2-4 het kell ezeknek hivatalosan, amig beallnak. Kitartast!
Ha meg akkor se jo, lehet cserelni kell.
5/9 anonim válasza:
Szia, két férfi ismerősömnek írták fel egyikük bipoláris és autista is, előbbit nagyon mélyre nyomta a depube, és még elhagyás után is hónapokig zabáltatta, hizlalta; utóbbinak bejött volna, de vilámgyorsan felszedett 15 kg-ot.
6/9 anonim válasza:
#5-ös vk, a lényeg kimaradt: előbbinél a szorongás megmaradt, utóbbinál szintén, de a depibe még mélyebben nyomta bele az olanzapin.
7/9 A kérdező kommentje:
#6-os, akkor a kérdezett/említett tünetekre hatástalan volt. Lehet, hogy egy hétig még próbálkozok, aztán...
aug. 6. 15:30
8/9 anonim válasza:
Azt szedem. Nagyon hízlal. 5mgot szedek így jobb de amikor 10mg-ot szedtem belőle úgy leszedált hogy keltem és feküdtem csak... Ezt a gyógyszernak nevezett antipszhotikumot inkább skrizofréneknek javasolják jobban. Ha teheted válts!
9/9 anonim válasza:
az antipszichotikumokat nem nagyon szokták elfojtott érzelmekre felírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!