Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Asperger-szindróma, azaz...

Asperger-szindróma, azaz autizmus vizsgálathoz kell háziorvosi beutaló?

Figyelt kérdés
vagy a lakóhelyhez közeli megyeszékhelyi pszichiátriai gondozóból kell beutaló?
júl. 24. 12:08
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Gyermek esetében a szülő kérheti az illetékes szakértői bizottságtól a vizsgálatot. Felnőtt esetében szerintem kell.
júl. 24. 12:12
 2/9 A kérdező kommentje:

feélnőttnek kell

én 2 éve beszéltem a bp.-i módszertani központ gyógypedagógusával, úgy emlékszem, h. azt mondta, hogy megyekszékhelyi pszichiátertől kell beutaló, és majd csak akkor kell menni háziovoshoz, ha megkapja az ember a diagnózist, hogy benn legyen a rendszerben.

júl. 24. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Hát a háziorvos biztos nem fog mondani semmit ezen a területen. Ez nem betegség, sem fogyatékosság.
júl. 24. 13:18
 4/9 A kérdező kommentje:

3

nem betegség, de fogyatékosságnak számít

júl. 24. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Nem fogyatékosság. A jogszabály az autizmust külön nevesíti, nem veszi a fogyatékossággal egy kalap alá.
júl. 24. 20:14
 6/9 A kérdező kommentje:

5

dehogynem, fogyatékosságnak számít!

tájékozódjál talán, az efiportálon azzal kezdődik a különböző fogyatékosságtípusok felsorolása, hogy autizmus...

júl. 26. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én bajom, hogy a fogyatékosságot, mint értelmi fogyatékosság használtam. Elnézést. Megszoktam, hogy a környezetemben nem mondják, hogy értelmi.

És az autizmus nem értelmi fogyatékosság. Egyébként igazad van.

júl. 26. 12:41
 8/9 A kérdező kommentje:

7

de egy tájékozatlan vagy!

nem azt mondtam, hogy értelmi fogyatékosságg az autizmus, hanem, hogy fogyatékosság, ezen ne vitatkozz már, mert ez tény, lásd efiportál.

júl. 28. 12:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem tájékozatlan vagyok, hanem félreértettem.

2. Nem azt mondtad, mint írtam is, elismertem, hogy félreértettem.

3. Nem vitatkoztam azon, hogy fogyatékosság, azt írtam, hogy igazad van.

...Neked mi a bajod?

júl. 29. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!