Feltételezett asperger szindrómát milyen orvossal lehet kivizsgáltatni?
#5 Valóban, 4 hetes bentfekvés az "ára", de lehet kérni a gyógyszermentességet és az "üres órakban" az intézmény szabadon elhagyható, de estére vissza kell érni.
Én úgy feküdtem be, hogy nemcsak nem tudtam magamról, hogy aspergeres vagyok, hanem nem is tudtam mi az és azt se, hogy van ilyen. A diagnózist felállították, ami meglepett és örömmel töltött el. Választ kaptam a negyed évszázados kérdésemre a miérttel kapcsolatban.
A diagnózis óta jelentősen javultak az életkörülményeim, mindezt azért, mert ott ingyen diagnosztizálták.
Viszont a diagnózishoz "szülői beleegyezés" is kell értelmezésem szerint (a szülőknek ki kell töltenie egy vastag kérdőívet - amit elvileg adnak ha autizmus gyanú áll fenn - kiskori dolgokról. Igen, felnőttként is, ahogy nálam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!