Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is van így nyáron, vagy...

Más is van így nyáron, vagy periodikusan? Mi ez ?

Figyelt kérdés

Észre vettem, hogy nyáron sokkal rosszabbul vagyok lelkileg, mint a többi időszakban.

Nem is maga a meleg zavar, hogy izzadok és nincs energiám, sem az, hogy mindenki nyaral nekem meg ne lenne pénzem(kedvem nincs hozzá) sem a testemmel nincs gondom, nem szégyellem stb.

Egyszerűen depressziós érzésem van pedig nincs különösebb okom rá.

Nincs sok kedvem, tele vagyok szorongással, sírhatnékom van szinte minden miatt(talán ez a legnehezebb) és nincs önbizalmam, gyomoridegem van, folyton úgy érzem nem szeret a párom, hogy baj van a kapcsolattal. Kezdtem erre gyanakodni, hogy biztosan nincs rendben a kapcsolat és ezt érzem belülről, de ahogy gondolkodom rajta, ez szinte mindig csak nyáron jött elő. Máskor nem érzem ezt, és még mielőtt nem volt kapcsolatom, vissza gondolva tini koromra akkor is magam alatt voltam. Tàborokban lelki roncs voltam, nyári szünetben, minden ok nèlkül szintén sírógörcsöket kaptam tizenévesen is. Szóval úgy gondolom van összefüggés, csak magyarázatot nem találok. Egyik barátom sem tudja ezt átérezni, szóval nem értem miért történik velem ez.

Valaki van hasonló cipőben? Mi ez és hogyan enyhítsek rajta, mert borzasztó így lenni heteken át.

26n

júl. 21. 09:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, van olyan, hogy szezonális depresszió, kérj segítséget dokitól!
júl. 21. 09:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"A szezonális depresszió a depressziónak azon fajtája, mely minden évben azonos időszakban jelentkezik. Ennek tünetei az arra hajlamos emberek többségében ősszel kezdődnek és a tél folyamán teljesednek ki. A tavaszhoz vagy a nyárhoz köthető szezonális depresszió nagyon ritka."

... - írják a webbetegen, hmmm.

júl. 21. 10:14
 3/4 anonim válasza:

Jelen. Bár én a 30 fok feletti tartós meleget is gyűlölöm, mert olyankor semmihez sincs energiám, nem tudok koncentrálni, így a hobbijaimmal is nem vagy csak ritkán tudok foglalkozni, semmi étvágyam, mindemellett egy ültő helyemben folyik rólam a víz. Nem vagyok túlsúlyos, viszont sajnos alacsony a vérnyomásom, a melegtől pedig ugyebár még lejjebb megy.

Ráadásul most, hogy perpillanat munkám sincs, amikor éppen nem értelmetlen állásinterjúkra rohangálok, ahová úgysem vesznek fel, nap nap után ülök a besötétített lakásban, munkára vadászva és közben majdnem végig sírhatnékom van. Egész évben hajlamos vagyok a depresszióra, de egyértelműen májustól/júniustól augusztusig bezárólag vagyok lelkileg mélyponton. Az utóbbi években észrevettem magamon, hogy már lassan jobban várom az ősz beköszöntét, mint a karácsonyt.

És ami a legrosszabb, szakembert is kerestem még nyár elején, de senki aki számomra releváns lenne, nem tud augusztus vége előtt fogadni. Kaptam ugyan időpontot augusztus 20 utánra, de attól tartok addig megkattanok. :(

júl. 21. 19:41
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó, sajnálom a helyzetedet, de tudd hogy nem vagy egyedül.

Borzasztó ez az időszak nekem is, pedig konkrétan okom sincs rosszul érezni magam, van munkám de ilyenkor hosszú szünetet tudok tartani és pihenni, mégis sirhatnékom van.

Olyan is volt, hogy a nyaraláson kezdtem el. Rajtam a szakember sem tud segíteni ilyenkor, jártam már hozza. Esetleg valami gyógyszer, de nincs tapasztalatom benne.

júl. 22. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!