Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik ha önkéntesen...

Mi történik ha önkéntesen bevonulok pszichiátriára? Hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Teljese elrontottam az életem, a magam ásta gödörben vagyok. Nem szeretném kifejteni nem az a lényeg, hogy érzékelhető legyen a probléma súlyossága: gyógyszerfüggőség, párkapcsolat elvesztése emiatt, munka, egyetem elvégzése kezd lehetetlennek tűnni, a mindennapok szenvedéssel telnek csak. Nehéz. Mindenkit eltaszítottam magamtól, nem tudom miért, féltem, de most egyedül vagyok egyedül is álltam fel eddig több öngy kísérletből, de mindig volt egy két támaszom, már nincs. Nem akarom már egyedül néha. Túl nehéz az élet, eleget voltam erős. Kell valami hogy ne érezzek inkább semmit.

Megyek majd pszichológushoz, ha ezeket elmondom,és hogy nem megy egyedül, mi lesz a procedúra ha ő is így látja jónak?

Köszönöm a válaszokat

júl. 18. 03:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem jó, hogy látod, min kell változtatnod, és akarsz is változtatni!

Nade akkor ne csak ímmel-ámmal változtass, hanem mindent! A hajad, az öltözködésed, az érdeklődési köröd, a társaságod! Ne foglalkozz tovább semmivel, ami eddig VOLT, azt építsd fel, amit akarsz, hogy LEGYEN! Ezt bármikor megteheted!

Nem vagyok vallásos, de az jutott eszembe, ha megismerkednél pl a buddhizmus gondolataival, könnyebben menne az átalakulás. Lehetsz a pillangó, aki most még a bábban van.

Ehhez szerintem a pszichiátria annyiban segíthet, hogy a pszichiáter olyan gyógyszert ír fel, ami ebben a célodban segítségedre lesz, de szerintem nem kell befeküdni.

Rázd meg magad! Képes vagy rá!

(3x kezdtem nulláról az életem, de végül elértem a célom. Most már minden rendben. Kár lett volna kihagyni...)

júl. 18. 11:29
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon jól mondja az 5-ös, a kulcsszó az elengedés!

Nálunk is szállóigévé vált ha nagyon meleg volt a szitu:

"Engedd el!" "Engedd el!"

Tényleg hasznos!

júl. 18. 12:27
 13/19 anonim ***** válasza:

#11 vagyok.

A problémáidat és a jövődet nem a tabletta és nem a pszichiáter fogja megoldani. Ők max segítenek a jó irány megtalálásában, de a megoldást neked kell kitalálnod. Azzal, hogy befekszel, jottányit sem leszel előrébb. Neked kell változtatnod, anélkül nem megy.

júl. 18. 16:42
 14/19 anonim válasza:
Én 2016-ba mentem a pszichiátria és ott tartok hogy 31 évesen demenciám van és ezt senki nem hiszi el.
júl. 18. 18:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha kiírod a szobád ajtajára hogy "pszichiátria", beveszed a nyugtatódat, befekszel az ágyba és nem nézel rá a telefonodra, szinte ugyanott vagy.
júl. 18. 19:41
 16/19 anonim válasza:
Anyukámnak meg 2 évvel ezelőtt gerinc sérve lett. A 14-es voltam.
júl. 18. 20:39
 17/19 A kérdező kommentje:

Igaz..nincs sok értelme befeküdni, csak nehéz a gödörből kilátni. Azért pszichiáteri segítség úgy gondolom kellene, írtak már fel a depressziómra gyógyszert csak nem szedtem.

Nagyon bűntudatom van, sok ember szenvedett miattam nehéz ezzel megküzdeni és gyengébb pillanatokban azt érzem tényleg egyszerűbb feladni, de nem akarom. Csak rettegek folyton hogy még rosszabat hoz a jövő, és biztonságérzetre vágyom. Változtatok, visszaesek, most akkorát csalódtam magamban hogy remélem végleg megadja az erőt hogy jó ember legyek (nem mint társadalmi elvárásoknak megfelelni ahogy azt írták, csak felelősséget vállalni azért amiket csinálok boldogtalanságból).

júl. 18. 21:39
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Tunderhegynek azert nezz utana. Komolyan.
júl. 18. 21:43
 19/19 anonim ***** válasza:

#17 Persze, hogy nehéz a gödörből kilátni, ezzel mindenki így van! Te MÉG annyiban vagy jobb helyzetben, hogy még felfelé nézel, látod a hibáid, változtatni akarsz, és egyáltalán akarsz bármit is. Ez MÉG egy nagyon jó pozíció, ne hagyd, hogy ennél rosszabb legyen! Egyedül ilyen helyzetben sem sanszos a megoldás, és értelemszerűen segít a pszichiáter azzal, hogy felír gyógyszert, de a pszichológus (akihez a pszichiáter tud kiírni), és te magad tudod megoldani.

Nem véletlenül írtam, hogy 3x kezdtem nulláról, ebből az első esetben volt az a helyzet, amikor már kiírtak gyógyszert és terápiát. A másik kettő is megviselt, de már tudtam, mit kell tennem, gondolnom, és önállóan tudtam kezelni a helyzetet, az érzelmeimet és már nem kellett segítség, megtaláltam azokat a módszereket, amik túllendítettek.

A bűntudat normális, de azt is kezeld helyen! Akiket megbántottál, azoktól kérj bocsánatot (mindegy, hogy ő hogyan reagálja le, te őszintén kérj bocsánatot!), és fogadd el, hogy hibázni ér, és mindenki hibázik is. Egy hiba után az ember felteszi a kezét, elismeri a hibát, bocsánatot kér, és amit csak lehetséges, kijavít, helyrehoz. Ez nagyon nehéz egy olyan világban, ahol a hibát és annak elismerését gyengeségnek könyvelik el, és az emberek többsége a hibákat inkább további sárral takarják be. Adj időt, és lehetőséget másoknak, hogy megbocsássanak neked! És magagadnak is, hogy önmagadnak meg tudj bocsájtani.

A feladás a kismacskáknak való ;-) A legtöbb dolgot kontrollálhatod az életedben, amitől jobb, vagy rosszabb lesz a jövőd. Amikor felismered ezt, akkor dönthetsz arról, hogy merre akarsz indulni. Dönts úgy, hogy jobbá teszed! Dönts úgy, hogy amit te kontrollálsz, az nem engeded át másnak, azt irányítsd te!

Ami felett meg nincs befolyásod, azt meg fogadd el, hogy evvan és kész, ehhez alkalmazkodunk.

"Jó ember"... hmmm... Aki az előbbieket megteszi, az jó ember. Aki önmagának is bevallja, hogy hibázott, mint te, az jó ember.

Rossz emberek azok, akiknek nincs bűntudatuk.

Amit a pszichoterápián is első körben tanácsolni fognak az az, hogy (tudom, most meg fogsz sértődni, de később megérted, és hasznodra lesz):

Az önsajnálatot azonnal hagyd abba! A jóvátétel lehetőségein gondolkozz, a pozitív irányba mutató lehetőségeket ragadd meg!

Tedd azt, ami helyes!

(Ehhez van egy módszer, amit én máig alkalmazok: vegyél elő egy papírt és szigorúan tollat, nem ceruzát! Nincs javítás, nincs radírozás, nincs áthúzás! A saját problémádat írd le úgy, mintha valaki más mesélné el neked! Nevezd át magad egy másik névvel! Írj le mindent!

Aztán a papírt tedd el egy napra, majd vedd elő, és úgy olvasd el, mintha a legjobb barátod levele lenne, amit neked küldött, és segítséget, tanácsot kér. Olvasd végig ilyen szemmel, és egy rakás megoldást fogsz találni!

A pszichológusok pl ilyen módszereket is tanítanak, és nekem nagyon hasznosak! Próbáld ki!

júl. 19. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!