Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért bántják a mentálisan...

Evii1507 kérdése:

Miért bántják a mentálisan sérült embereket?

Figyelt kérdés
Itt elsősorban a skizofréniásokra értem.

jún. 25. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Mert mások és a másságot nehéz elfogadni
jún. 25. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Mert, társadalmi szinten nem vagyunk felkészítve, csak az idiotizmusra és az ítélkezésre.
jún. 25. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Valójában minden embert bántanak... olyan ember nincs, akit nem érne inzultus. Egyébként sok ember felületes és az alapján bánik veled, hogy nézel ki és milyen társadalmi státuszod van. Én megtapasztaltam, a kinézetem javítása és edzés óta sokkal kevesebb inzultus ér. Vannak olyanok, akik a "gyengébb" láncszemekre rászállnak, és a mentális betegek tkp. ilyenek.
jún. 25. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy elsősorbab a skizofreniával kapcsolatban kérdezted, de szerintem altalánossagban minden mentális jellegű panaszt érint.

Miért?

Az egó mindig utat keres ahhoz, hogy adott ember úgy érezze, hogy "ő a Jani", meg az ász.

Egy olyan helyzet, ahol jobbnak érzi magát a másiknál, bizonyos emberekné ezért simogatja az egót. Tehát ha ő ugy gondolja (hangsúlyozom: csak gondolja!!!) hogy neki semmi mentalis problémája nincs az égvilágon, másnak meg van, akkor vannak, akik ettől jobbnak értékesebbnek érzik magukat a másoknál.

És ha ez az egósimi nem volt elég kielegítő, akkor meg jobban belemegy és bele is rúg egyet a másikba, hogy ezen keresztül is megélje, hogy ő van fent a másik meg lent.

Hogy hogyan lehetnek ilyen pár ember?

Azért mert a magyar társadalom érzelmi intelligenciája, önreflexióra való képessége, magával szembeni őszintesége, és mentalis betegségekről való hiteles tudása a béka segge alatt van valahol.

jún. 26. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
lehet ilyen pár ember*
jún. 26. 19:37
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Én nem bántom őket, de csak az védi a mentálisan sérült embereket aki még nem élt velük együtt huzamosabb ideig. Aki szedi a gyógyszereket és ezzel szinten tudja/akarja tartani az indulatait azokkal semmi bajom, de aki szándékosan nem szed gyógyszert és nem is akarja kezeltetni magát na hát azok nagyon csúnya dolgokat tudnak művelni. Főleg a (paranoid) skizofrének. Nekem van egy szomszédom sokszor olyanokat csinál hogy nagyon nehezen tudom magam vissza fogni hogy ne tekerjem ki a nyakát…
júl. 24. 08:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6-osnál a pont! A többieknek pedig fogalmuk sincs, hogy miről beszélnek.
aug. 6. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!