Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A Cipralex okozhat függőséget?

A Cipralex okozhat függőséget?

Figyelt kérdés

jún. 15. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Igen, mint minden antidepresszáns.
jún. 15. 22:20
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
Antidepresszans nem okoz fuggoseget, azok a nyugtatok (benzodiazepinek). Az eszcitalopram egy SSRI hatoanyag, nem okoz fuggoseget.
jún. 15. 22:33
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Nekem az a véleményem, mivel szedtem már, hogy alapból nem igazán okoz olyan függőséget mint a nyugtatók, de van akinek nehéz lerakni mert az alap problémája nem rendeződött, amit a gyógyszer kezelt.
jún. 15. 22:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából azért gyanakszom függőségre, mert másfél hónapja szedek 10 mg-ot, és eddig hatott, de most újra visszajött a szorongás, ezért a pszichiáter azt javasolta, hogy emeljük meg az adagot. Egyébként tudom, hogy terápiára lenne szükségem, de sajnos csak pár hónap múlva tudom el kezdeni a terápiát.
jún. 15. 22:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Mit értesz fuggőség alatt? Nem okoz toleranciát, azaz nem kell

folyamatosan emelni az adagon, de nem lehet hirtelen abbahagyni mert akkor rosszul leszel (“elvonási” tüneteid lesznek)

jún. 16. 08:51
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Nagy tevhit, hogy az antidep. nem okoz fuggoseget. Szedjel duloxetinet vagy venlafaxine-t fel evig. Sirni fogsz es fosni a lejovetelrol. Es nagyjabol ugyanolyan nehez lejonni mint egy benzodiazepine rol, ha nem nehezebbek az antidepresszansok.

Ugyanugy, nem szeded egy ideig "kitisztulsz".

jún. 16. 09:32
 7/12 anonim ***** válasza:
26%
Hat nem tanacsos egyik naprol a masikra letenni,de ez vajon egyet jelent a fuggoseggel? Az mar inkabb, hogy egyre tobb es tobb kell belole, de szerintem egy emeles meg nem ezt jelenti.
jún. 16. 10:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lepontozást, első vagyok. Évekig szedtem antidepresszánst, bizony, kemény volt a leszokás, mert FÜGGŐSÉGET okoz! Ha csak fél-1 órával később vettem be a megszokott időpontnál, már jöttek az elvonási tünetek.
jún. 16. 11:02
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyáltalán nincs tervben az, hogy le teszem. Sőt valószínűleg ha el kezdem a terápiát, még utána is szedni fogom egy darabig. Viszont azon gondolkodom, hogy ki kellene próbálnom a Sertalint(lehet rosszul írom). Igazából most várok, mert pár napja kezdtem el emelni. Így is a doki 20 mg-ra akarta emelni, amire mondtam, hogy szó sem lehet róla. Egyenlőre 15 mg-mal próbálkozunk.
jún. 16. 12:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Bocs 6-os vagyko, tianeptine, opioid receptorokra hat. Sokaig szeded, olyan elvonasi tuneteid lesznek mint egy drogosnak.
jún. 16. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!