Az antidepresszánsok mennyi idő alatt hatnak?
Figyelt kérdés
Egy hete szedem a Cipralexet, de még nem érzek különösebb változást.máj. 6. 20:58
1/8 anonim válasza:
2-4 hetet szoktak mondani, de ez egyeni.
Terapiaval egyutt van igazan ertelme.
2/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy kell a terápia, jövőhéten kezdem. De már jó lenne, ha el kezdené kifejteni a hatását a gyógyszer.
máj. 6. 21:17
3/8 anonim válasza:
Semmilyen hatással nincs rád? Mást is szedtél előtte?
4/8 A kérdező kommentje:
#3 ma van 8 napja, hogy szedem és még mindig szorongok. Mikor beveszem(reggel veszem be), pár óráig jó, vagyis inkább jobb, de délután megint előjön a szorongás. Hívtam az orvost, azt mondta nem szükséges emelni az adagon(10 mg-ot szedek). Aztán volt nekem felírva esti gyógyszer, azt viszont már tegnap óta nem szedem, mert hallucináltam tőle.
máj. 7. 20:40
5/8 anonim válasza:
Az antidepresszans es a szorongasoldo 2 kulon dolog. Mit kaptal a Cipralex mellett?
6/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy az antidepresszáns is jó szorongásra. Ha jól tudom, akkor a szorongásoldó gyógyszerek a Frontin, Rivotril, Xanax és társai. Viszont én ilyeneket nem szeretnék szedni(ugyanis elég sok rosszat hallottam róluk). Egyébként Depakinet írtak fel. Szedtem is pár napig, eleinte csak nem bírtam tőle aludni, de ezt betudtam a kezdeti mellékhatásnak, viszont mikor el kezdtem hallucinálni, akkor nagyon megijedtem.
máj. 7. 21:16
7/8 Titkos Arisztid válasza:
Amíg kialakul az antidepresszáns hatás (esetünkben szorongás gátló) addig nyugodtan lehet Xanax-ot szedni az elalvás megkönnyítésére, DE mindenképp érdemes lejönni róla kb két hét után, mert könnyű rászokni stb. stb. nem érdemes hosszú távon alkalmazni. Egy gyógyszerész...
8/8 anonim válasza:
Igen, az elejen szoktak adni antidepresszans melle szorongasoldot (benzodiazepine = xanax es tarsai). De csak par hetig. Nem csak az elalvasra, de az elejen van, hogy fokozodnak a tunetek, es ezt normalisnak tartjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!