Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A rivotril káros lehet?

Mámindennévfoglalalt kérdése:

A rivotril káros lehet?

Figyelt kérdés
Tegnap jártam egy neuropszichológusnál és rivotrilt írt fel nekem. Ezt egy hónapig kell szednem. Reggel és délben egy negyedet, este meg egy felet. Szóval napi 2 milligrammot. Mikor ezt az egyik barátom megtudta nagyon aggodalmassá vált és azt mondta, hogy ennek hosszú távú következményei lehetnek és abba kellene hagynom. Valakinek vannak korábbi tapasztalatai ezzel a gyógyszerrel? Ti mit javasoltok?

jún. 14. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Fuggoseget okoz, eleg hamar. Ezert csak egy honapra kapod.
jún. 14. 20:55
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Én amikor bekerültem Szegedre a pszichiátriára, akkor az első napon egy napra kaptam egy darab 2 milligrammosat, amit be kellett vennem. Nem tudtam milyen gyógyszer, és korábban már kialakítottam egy véleményt a gyógyszerekről, hogy egyik se hat. Bevettem abban a tudatban, hogy úgy sem fog történni semmi, és nem sokkal később rá úgy éreztem magam, mint aki lehúzott egy 0.5l 40% vodkát egy húzóra. A wc-re épphogy kitudtam még menni, miután végeztem, vissza kellett mennem és lefeküdnöm aludni, mert nem tudtam volna ébren lenni. Úgy aludtam mint a bunda! A szobatársam 3-5 gyógyszert kapott esténként egyszerre, és köztük volt rivotril is. Körülbelül minden nap bepisilt, mert nem tudott felkelni, hogy kimenjen wc-re. 27f
jún. 14. 21:09
 3/13 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem bőven elég a fél mg... Mire kaptál ilyen sokat?
jún. 14. 22:21
 4/13 anonim ***** válasza:
64%
láttam hogy néz ki tőle 1 ember.... inkább ne csak tönkretesz
jún. 15. 01:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Epilepsziás rohamokra adják főleg,meg max.alkalmankénti nagyon indokolt szorongásra,vagy stresszre lehetne használni.1 hónap alatt is rá lehet szokni.Én nagyon régen Rivó függővé váltam 2 és fél évig,pedig csak keveset írtak fel az elején stresszes szorongásra.A leszokással járó elvonási tünetek 3-4 hónap pokol volt.

Úgyhogy ha lehet ne szedd,vagy nagyon keveset és NE! hagyd magad rászokni!

jún. 15. 13:48
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

5. Nem mindenki lesz mindentől függő mint egyesek. Vannak akik csak meg akarnak gyógyulni, és csak addig szedni, nem pedig addig, amíg ez nem lesz a mindenük, mert az életben nincs semmilyük, szval ne tömd tele a másik fejét a te hanyag felfogásoddal.

"Tegnap jártam egy neuropszichológusnál és rivotrilt írt fel nekem. Ezt egy hónapig kell szednem. Reggel és délben egy negyedet, este meg egy felet. Szóval napi 2 milligrammot. Mikor ezt az egyik barátom megtudta nagyon aggodalmassá vált és azt mondta, hogy ennek hosszú távú következményei lehetnek és abba kellene hagynom."

Miből gondolod hogy a barátod nulla tudással jobban tudja mi a jó és a rossz neked, mint egy neuropszichológus, aki ki tudja hány évig tanult? Miből gondolod hogy mindenkinek a szervezete ugyan úgy reagál rá mint a másiké? Máskor vidd el barátodat reklamálni, hogy az orvos elmondja neki, hogy ez nem cukorka, amit a boltok polcairól levehet, és amit 5 percenként bevehet, mint az 5-ös. Kicsit gondolkozz már el a szintekről könyörgöm, mert mindjárt elindulok felvételizni a NASA-hoz űrhajóépítőnek gyári munkás tapasztalattal.

jún. 15. 15:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6 Hú de okos tetszik lenni.Miből gondolod,hogy a hozzászólásod ér valamit.

"űrhajóépítőnek gyári munkás tapasztalattal"

Ez utóbbi mindent elárul arról,hogy mekkora sznob vagy.

A sznob jelentése:okosnak és gazdagnak tűnni akaró senkiházi.

jún. 15. 18:09
 8/13 A kérdező kommentje:
Mostmár tisztában vagyok azzal hogy erről a gyógyszerről az egyik legnehezebb leszokni. De ha ez azt jelenti hogy megint úgy érezhetem magam mint régen és azokat a dolgokat csinálhatom amik egykor fontosak voltak számomra akkor hajlandó vagyok az elvonási tünetekkel is megküzdeni :(
jún. 15. 19:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#8 Ha eleve így állsz hozzá,akkor nagy valószínűséggel rá fogsz szokni.Viszont az a baj,hogy egyre több lell ugyanannak a hatásnak az elérésére,aminek a beszerzése egyre bonyolultabb lesz.Pár év után rájössz,hogy ez így nem mehet tovább,le kell tenni.és jönnek a pokollal egyenlő elvonási tünetek.

Nálam ez történt.

Mielőtt jönne a 6-os féle okoskodás,jelzem,hogy nálad nem biztos,hogy ez,vagy hasonló fog történni,nem vagyunk egyformák.Mindenesetre nagyon óvatos legyél a Rivóval.

jún. 16. 08:19
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Rövid távon adott esetben több a haszna. De tényeg 1-2 hónapon belül el kell hagyni vagy elkezdeni csökkenteni.
jún. 16. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!