Lemondott rólam a pszichológusom? Nem válaszol semmire.
Miután végeztem az egyetemmmel, 2022 nyarán munkába álltam egyből és 2022 októberére ki is égtem teljesen, olyannyira, hogy megfogadtam, soha többé nem akarok dolgozni és nem is fogok, inkább éhenfagyok amint szülők kiraknak otthonról, ha elegük lesz a semmittevésemből. 2023 márciusában kerültem hozzá szülői nyomásra. TB alapú klinikai szakpszichológus, addiktológia a specialitása, főleg drogosokkal foglalkozik. Én nem vagyok az, viszont mivel sokat játszok, ha tehetem napi 15 órákat, így videójátékfüggőnek számítok papíron és így kijátszhatom a rendszert és végtelen mennyiségű pszichológusi alkalmat kaphatok TB támogatásával, kritikus időben heti 1-szer, nem kritikus időben kéthetente egyszer 1 óra.
2023 novemberéig nem igazán tudtunk mit csinálni, Ő egyből realizálta, hogy nem velem van a baj, lényegében folyamatosan tömte belém, hogy mindenki hülye körülöttem és én vagyok a szitán átlátó, meg hogy harcoljak a (szerinte) nárcisztikus szüleim ellen mert Ő miattuk vagyok olyan amilyen, stb. Egyetlen dolog hozott változást az életembe, hogy megsajnálta a szerencsétlenségemet egy lány és egy rövid időre összejött velem ekkor. Decemberben lett is egy (jó hulladék, gyűlölöm...) munkahelyem, a lakhelyemtől 100KM-re, ami napi 4 óra utazást eredményezett, de hajtott engem a szerelem. Januárban dobott a csaj és teljesen összetörtem, minden bajom volt. Már kijöttem a bánatból, viszont környezeti nyomásra benne maradtam a meleg szarban, így az egész napom a munkából állt, mert szabadidőmben csak aludni volt erőm. Rühelltem minden napom és öngyilkos akartam lenni.
A pszichológussal decemberben átálltunk onlinera, a szakításom után kritikus esetben heti 1-szer, de alapjáraton kéthetente egyszer mindig összeültünk és valahogy tartotta bennem a lelket, de nem sokáig, most májusban megint visszatértem a 2023 márciusi énemhez és felmondtam a fenébe. Nem akarok dolgozni, elegem van. Miután ezt elmondtam neki, teljesen fehér lett az arca és elsápadt, hogy hogy tehettem ilyet. Köpni-nyelni nem tudott. Majd az alkalmunk végén amikor ugye mindig megbeszéljük a kövi alkalmat annyit mondott, hogy "most nincs nálam a noteszem, de majd írok az új időponttal kapcsolatban". Ez volt 3 hete. Volt már ilyen hogy ilyet csinált de 2-3 map múlva mindig megírta az új időpontot. Most semmi. Én hiába írok neki, nem válaszol. Lemondott volna rólam, hogy 13 hónap alatt semmire sem jutottunk?
Ja még annyit hozzátennék, hogy 2023 nyarán nem látott sok értelmet a sima, pszichiáteri gyógyszer nélküli terápiára, így el is küldött pszichiáterhez, ahova el is mentem egy alkalomra, fel is írtak ott nekem antidepresszánst 2 perc beszélgetés után, de annyira leszedált, hogy 1 napig szedtem majd ki is dobtam a kukába. Megmondtam, hogy én soha a büdös életbe nem fogok gyógyszert szedni, így gyógyszermentesen folytattuk a terápiát, amire azért neheztelt de nagynehezen elfogadta.
A másik, hogy fix nincs szabadságon, se betegszabadságon. Ezekről mindig egyből értesít, és hogy majd jelentkezik. És jelentkezett is mindig. Ha hosszabb ideig húzódott, arról is mindig tájékoztatott.
Persze hogy lemondott rólad, hisz a veled való “munka” azt tükrözi vissza neki, hogy értelmetlen amit csinál.
Apropó Laura még mindig agresszív?
Nem jött ki a matek 3-as. Bruttó 400-ból nem tudtam volna elköltözni, nem láttam a lehetőséget. Meg úgy voltam vele, ha fel is mondok akkor hogy fizetném a lakbért? Sehogy, éhenfagyok.
4-es csak ha anya rá akarja venni, hogy tanuljon vagy zuhanyozzon. Ha nem szólunk hozzá akkor nem.
Na, ez nem volt tőle korrekt. Sok szerelő is azt csinálja, hogy szó nélkül eltűnik. Valószínűleg szakmailag nem a legjobb és a legújabb fejleménnyel nem tud mit kezdeni. Én nem vagyok pszichológus, de azt tudom mondani, hogy a legtöbb munkahely nem a legkellemesebb közeg, ezért meg kell tanulni elviselni, hiszen meg kell élni.
A pszichológus feladata egyébként nem az, hogy valaki problémáit megoldja, hanem a kliensnek tanácsokat adjon és rávezesse arra, hogy saját maga megoldja végül a problémát. Fejleszteni tudja pl. az önbizalmat, a felelősségtudatot, stb. valakiben. Kommunikációs módokra tanít.
A gyógyszert lehet, hogy jobb lett volna, ha beszeded, mert egy alapos depresszió úgy letöri az energiát és az optimizmust, hogy sokszor kevés a pszichoterápia a kilábaláshoz. Írta más is, hogy úgy érezte, szárnyakat kapott három hét gyógyszerszedés után.
Keress egy másik pszichológust, mert ez az eltűnés nem korrekt, de arra is utal, hogy nem egy jó szakember az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!