Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tennétek a helyzetemben....

Mit tennétek a helyzetemben. Önző vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy legjobb barátnőm, akivel óvodás korunk óta jóban vagyok. Múlt évben nagyon durván összevesztünk, mivel évek óta komoly dolgokban hazudott nekem (részlet kérdés hogy miben). Azóta kibékültünk de eléggé megromlott a kapcsolatunk, de egy pár hónapja úgy tűnt hogy sínen vagyunk, semmi jelét nem láttam semmi féle problémának. Ám pár hete újra furcsán kezdett viselkedni, aztán két hete az egy hetes osztály kiránduláson bevallotta hogy rohamai vannak, és öngyilkos gondolatai, régen vagdosta is magát. Ekkor nem tudtam mit kezdeni magammal. Nem tudtam rá mit mondani, próbáltam elviccelni a dolgot, nevetni rajta. Aztán még aznap este lett egy rohama. Remegett stb.. (nem tudjuk milyen roham) Akkor segítettek a tanárok. Amikor haza értünk a kirándulásról elkezdtem faggatni hogy és beszélt e erről a szüleivel vagy jár e pszihológushoz. Erre azt monda hogy nem beszélt. Mondtam hogy beszéljen. Napokig halasztotta a dolgot, majd megfenyegettem ha nem mondja el akkor szólok anyukámnak és ő beszél a szüleivel. Ekkor már azt állította hogy ő már beszélt fölösleges. De anyukám azért fölkereste az övét és beszélgettek. A édesanyja azt mondta hogy semmit nem mondott a lánya, de észrevette hogy hetek óta furcsa otthon nem beszél, és nem eszik. (suliban teljesen normális). Azóta semmi fejleménye az ügynek. Nem érzem magam jól ebben a barátságban (főleg hogy régóta vannak problémák) túl fiatalnak érzem magam hogy ennyi minden a nyakamba szakadjon, és a saját problémáim mellett még az övét is én hordozzam. Viszont nem akarok véget vetni a barátságunknak mert 1 félek hogy bántaná magát 2. Van az a mondás hogy a legjobb barát bajban is barát. Ha kiszállnék ebből a barátságból én rosz lennék? Mit tennétek a helyemben? Ez nem kamu mielőtt megkapom azokat a válaszokat. Előre is köszi mindenkinek aki segít

13/L

jún. 12. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:
65%
Helyesen cselekedtél. Nem a te dolgod ezeket a problémákat megoldani, de lehettek barátok, játszhattok, tanulhattok, bandázhattok együtt. Megmondhatod neki, hogy az élet szép, hogy ő egy értékes ember, hogy ne büntesse magát, mert nincs rá oka és fáj a szeretteinek, ha ilyet csinál. Én sem hiszem, hogy ebben az esetben helyes lenne kiszállni a barátságból, de teljesen érthető, hogy ez is felmerült benned. Nem tartanálak érte rossznak, de ezt a döntést önzőnek és radikálisnak.
jún. 12. 22:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt a te válladon ciplened, ezt senki nem mondta! Ahogy te is mondtad, hogy beszéljen a szülővel, azt vedd már magadra is, hogy te is beszélj a tieiddel, ha nem bírod a lelki problémákat! Igen, szerintem érdemes támogatni, hogy kérjen segítséget, érdemes rákérdezni a felnőtteknél, mert te vagy közel hozzá, de ez nem a te dolgod megoldani, nem a te felelősséged. Ezt a felnőtteknek kellene éreztetniük veled!!! És ha nem teszik akkor beszélj velük!
jún. 12. 22:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Előzőnek. Igen konkrétan senki nem mondta. De a szülei megkértek hogy figyeljek arra hogy mit csinál, és ha észre veszek valamit szóljak. Emellett mégis csak a legjobb barátnőm, valamilyen szinten közeli ismerős és ebben benne van az is hogy törődünk egymással
jún. 13. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!