Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintem skizofrén vagyok,...

Szerintem skizofrén vagyok, vagy tudathasadásom van! Szerintetek is?

Figyelt kérdés

Nos 17 éves vagyok. Mostanában gyakran szorongok, vannak pánikrohamaim, egyik pillben jó a kedvem, aztán meg mintha elszállt volna... olyan érzésem van vagykran, hogy két ember van bennem, néha furcsán észlelek dolgokat, de csak ha elkezdek gondolkozni. Pl suliban minden oké, semmi baj, tök vidám vagyok, tényleg elvagyok... aztán hazaérek, elkezdek szorongani, félni, vannak hülye gondolataim, h felémjön két szem, és odaképzelem, és nemtudom kikapcsolni az agyamat, félek ilyenkor hogy megőrülök. Továbbá néha ismerős dolgokat idegennek élek meg. Pl multkor ugy éreztem anyu nem anyu, mmint tudtam h az csak mégis olyan fura volt. ILYENKOR megijedek, leizzadok. És most utánanéztem, lehet h skizo vagyok, vagy személyiségzavaros! Komolyan néha azt érzem h két ember van bennem, mintha figyelnének, tegnap este is ugy éreztem, meg hideg is lett hirtelen, aztán a hugom elkezdett ordítozni 8mert aludt, h vki segitsen neki) sztem rosszat álmodott, és ettől is teljesen kivoltam tökre megijedtem. Gyakran vannak sírógörcseim, elveszettség, magány, üresség érzésem. Néha mintha nem én lennék én, ugy érzem, hogy megszállt vmi szellem, és mintha néha ő lennék, nagyon szar. Aztán ma minden oké volt, de megint jött az h vmi elszívta a pozitív energiámat, elkezdtem szorongani 8egyedül vagyok itthon, kint pedig a folyóson leesett a kabát, emg a két fémfogas összecsillingelt, ettől úgy megijedtem h csak na!) Tökre beképzeltem h szellem van a házban, sztem ez egy téveszme! dE az is lehet h tudathasadás, mert most ha pl arra gondolok h 10 perce fürödtem, olyan picit mintha nem én fürödtem volna, de lehet csak beképzelem, nemtudom!

Mit csináljak? Szerintetek mi bajom? A szüleim azt mondták nem hiszik h skizo vagyok, mert mások a tünetek meg iylenek... Elmúlhatnak ezek a rossz érzések? (amugy voltam 1 hétig neurológián, epilepszia gyanuval, de nem vagyok az, elküldtek pszichiáterhez, de hozzá csak kedden megyek. ) Vki ötlet?

2010. okt. 28. 20:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Most tudsz nekem írni privátot, eddig nem volt engedélyezve!!
2010. okt. 28. 21:00
 12/17 A kérdező kommentje:
ok. küldtem neked mailt
2010. okt. 28. 21:13
 13/17 anonim válasza:
Üdv! Nos, pasizz be vagy igyál sokat legyél szerelmes az mindent meggyógyít ha skrizofén lennél akkor ezt nem ismernéd fel és nem tudnád leírni egy szót se szerintem egyébként inkább paranoiás vagy az sokkal inkább rád illene
2010. okt. 28. 22:20
 14/17 anonim válasza:
100%

De sok okos ember van itt...! Pasizz, csajozz, bulizz... Ezek ám a jó tanácsok, mit ne mondjak! Inkább tartanák magukban ezeket a hülyeségeket. Mindegy.

Ne kutakodj az interneten, mert azt is magadra vonatkoztatod, amit nem kéne, és csak halálra rémülsz. úgysem fogod tudni diagnosztizálni magadat.

Ha jól értem, félsz a személyiségzavartól, skizofréniától, stb.

Az emberek igen nagy százaléka személyiségzavaros valamilyen szinten, és gyógyítható.

A skizofréniával pedig remekül együtt lehet élni, tünetmentesen, ha jól beállítják a gyógyszert.

A pánikbetegség is gyógyítható. De ha volt egy rohamod, az még nem jelenti, hogy az vagy.

Ja, és nem tudom, megengedhetitek-e magatoknak, de jó lenne, ha magánpszichóhoz, mennél, azok érnek valamit. Csak ne a Csernushoz. Drága és egy barom.

Szóval, próbálj megnyugodni, bár biztos nem könnyű!

Majd írd meg, mi van veled!

Sok szerencsét! =)

2010. okt. 28. 22:49
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
sztem nem téveszme, csak nem ebbe a szférába való vagy, ne is foglalkozz az emberekkel, nem érnek annyit
2010. okt. 29. 00:56
 16/17 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Néha egyébként mintha néhány helynek, vagy embernek is megérezném a hangulatát, mmint nem az övét, hanem pl gyakran csinálom h ülök a metrón és nézem a szembelevőt. És elképzelem az életüket, h milyen lehet, h kiről mi jön le, az arcukról, a megjelenésről stb... és ilyenkor néha beesek egy másik hangulatba, nem hiszem h az övékébe, csak egy másmilyenbe. UGYANEZ van helyekkel, szituációkkal is, és nagyon rossz:S

NEM EGYSZER volt pánikrohamom, kb 4 volt két hónap alatt, de csak mikor szorongok, és aztán megijedek. PL HA MEGIJEDEK Attól h nem vagyok önmagam, meg nem ismerem magam, meg mintha több ember lenne bennem akkor bepánikolok. Meg szorongok.

Utolsó válaszoló hogy érted, hogy egy másik szférába tartozom?

2010. okt. 29. 16:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Hat nem vagy szazas , az biztos, de hat senki sem komplett egeszen :) :) Figyu, az elmebetegsegek egyik fontos jellemzoje, hogy a betegnek nincs betegsegtudata. Tehat az elmebaj nalad ez alapjan kizarva. Panikbeteg vagy valszeg meg lehet hogy egy kis ezaz meg befigyel. Lenyeg az hogy objektiven hallgasd meg azt amit a dilidoki mond majd neked. Meg vigyazni kell veluk, mert a normalis emberbol is kepesek hulyet csinalni. Az en tesomnak egy "szimpla" agyhartyagyulladasa volt, 3 honapig volt bent, aztan ra akartak fogni hogy skizo meg ilyenek, mert agyon volt gyogyszerezve es furi dolgokat mondott. Alig tudtuk kivarazsolni a dilihazbol, a szuleim aztan gondoskodassal es szeretettel 4 honap alatt megint embert faragtak belole. Szal csak vigyazz magadra.
2010. okt. 29. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!