Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik 3 évet otthon voltak...

Akik 3 évet otthon voltak egyedül a gyerekkel miután visszamentek dolgozni újra "normálisak" lettek?

Figyelt kérdés
Úgy érzem nem tudok már felnőtt emberekkel beszélgetni. Sok volt itthon ez a 3 év, reggeltől estig csak a gyerekkel. Dackorszak, hisztik. Fáradtabb vagyok mint amikor dolgoztam. Szeptemberben megy oviba, én meg majd szabi után dolgozni.
2024. máj. 13. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Igen.
2024. máj. 13. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Én akkor is normális maradtam, amikor otthon voltam. Értelemszerüen nem CSAK a gyerekkel voltam, találkoztam másokkal is, volt idöm másra is. Emellett ott volt a gyerek apja is, ki szintén kivette a részét a gyerekgondozásból, nem minden maradt rám. Meg közben tanultam, olvastamm csináltam magamnak szabadidöt.
2024. máj. 13. 15:40
 3/8 A kérdező kommentje:
2es jó neked. Én egyedül vagyok. Nincs segítségem. Barátok eltűntek. A gyerek egész nap rajtam lóg. Egy wc-zés alatt 3 mesekönyvet hoz. Stb. Nagyon sok ez már nekem. Alig várom már a szeptembert. 😕
2024. máj. 13. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Játszótérre nem jártok? Ott találkozhatsz, összebarátkozhatsz másik kismamákkal, össze is járhattok.
2024. máj. 13. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
14%
Nincs komment elviselhetetlenebb, mint egy kisgyerekes kolleganő, frusztráltak, az fix.
2024. máj. 13. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is neked kellene organizálni az életedet, vannak gyerekprogramok már egész kis gyerekeknek is, ott közben a másik szülökkel tudsz kapcsolatot tartani, van baba-mama torna, egy ekkora gyereknek már tudnia kellene 10-20 perceket egyedül elfoglalni magát (WC-re pl soha nem vinném be, igen egészségtelen szokás). Meg kereshetsz valakit - diáklányt, idösebb nénit , aki egy-egy órára átvállalja a gyereket, ha nem tudod fizetni, akkor máshogy viszonzod (pl hetente egy-két nap nekik is fözöl), szóval megoldható.
2024. máj. 13. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
En 5 éves koráig leszek itthon vele. Nekem nem fáradtság. Nem ül az ölembe mikor wc-zek és még énidő is van mellette, mikor alszik pl. Majd ha nagycsoportos lesz, akkor megyek vissza dolgozni, addig itthon leszek, ezek az évek visszahozhatatlanok.
2024. máj. 13. 20:29
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 Akkor neked vagy van segítséged, vagy a gyermeked SNI, vagy kellően traumatizált ahhoz, hogy már "ne merjen" kikészíteni, a szeparációs korszakait is vigyázzba állva tölti. Egy gyerek, ha megkapja a szükséges figyelmet, kialakul egy egészséges önbizalma, akkor simán kicsinál maga körül egy-két szülőt, de ha csak egy van, azt teljesen biztos. Ez egy evolúciós kód, ezért mondják, hogy régen egy falu nevelt egy gyereket, mert annyi ingerre van programozva az evolúcióból fakadóan, amit egy felnőtt ha meggebed, se bír egy személyben szolgáltatni.

Ezért kell az első években szándékosan keresni a babamama programokat és a támogató csoportokat, és tudatosan beszélni kell a nehézségekről, mert simán elszigetelődik bárki ebben a helyzetben és az a legrosszabb, ha megszűnnek a viszonyítási pontok. Akkor lesz az, hogy nem mersz szólni emberekhez se, meg lemegy az önbizalmad, mert azt hiszed, hogy mindenkinek egy álom az élete, csak a tiéd a kaki, ami egyáltalán nem igaz, ha megkapargatjuk a felszínt.

Én tök előítéletes voltam a bölcsivel, de két éves korában be kellett látnom, hogy sajnos ez a biológiai program igaz, és hiába rohangálok már naponta ringatóra, kerekítőre, játszótérre, egyszerűen így sem éri tizedannyi inger sem, mint egy "közösségben". Egy áldás volt számunkra a bölcsi, azonnal "beszokott", s így is bármikor otthon lehetett tartani, ha úgy jött ki.

dec. 16. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!