A viccek olvasgatása az hat a mentális állapotra? Olvastam, hogy elég komoly élettani hatásokat gyakorol pozitivan, a sok vicc humor stb.
Én is, kilencedik! Annyira, hogy sok éve nyitottam is egy vicces füzetet, ahova olyan történeteket jegyeztem le, amelyek elsősorban velem történtek, vagy én láttam, és utána ahányszor csak eszembe jutott, mindig nevettem magamban is, és ezt a vicces füzetet mindig magamnál hordtam, és mindig segített, ha rossz kedvem volt.
Mondjuk már nem tudom, hol van, de eszembe jutott most egy jóság füzetem is, amelybe meg olyan pillanatokat írtam le, amelyeket lefényképeztem volna, de tudtam, hogy képről nem fogok emlékezni arra, hogy miért fényképeztem azt le, így nyitottam erre is egy külön füzetet. Az első ilyen élményem pl. az volt, hogy a fákról lehullott virágokat a földön megvilágította a napsütés, és hirtelen nászindulót hallottam a fülemben, mintha csak direkt elém lett volna szórva, amin aztán olyan jót nevettem magamban, hogy meg akartam őrizni ezt a pillanatot, és más ilyeneket is gyűjteni hozzá, amikor egyszerűen csak végtelenül boldognak éreztem magam, hogy ezek a pillanatok adjanak erőt akkor, amikor épp semmi jó nem jut eszembe!
Köszönöm, hogy eszembe juttattátok ezt a két lélekemelő füzetemet, egyiket sem láttam már sok éve, de biztos megvannak valahol a lakásom kuplerájában, majd megkeresem és remélem, írok bele még! Ajánlom szeretettel mindenkinek mind a viccesfüzet, mind a jófüzet nyitását, netán csak az egyiket, közösen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!