Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért váltott ki ilyen érzelme...

Miért váltott ki ilyen érzelmeket belőlem?

Figyelt kérdés

Nemtudom mennyire egyedi ami velem történt és miért volt ilyen hatással rám?

Az történt hogy nemrég meghalt egy számomra ismeretlen fiatal lány, erről egy TV riportot láttam, amit nyilván megkönnyeztem. Ezután utánanéztem a történetének és amit találtam az sokkal durvább volt mint maga a riport. Sokmindent találtam rengeteg szenvedésről és olyan szintű szeretetről amit még nem tapasztaltam soha. Mire a végére értem az információknak, már nem tekintettem ismeretlenként rá.

Mindennek hatása az volt, hogy 2 hétig zokogtam férfi létemre ha csak rá gondoltam. Szó szerint megtört. A végén már aludni se nagyon tudtam, annyira ki voltam. Napjában többször rámtört, nemtudom hogy ez mi volt, miért volt. Talán gyász? Soha nem történt még ilyen velem.

Több mint 2 hét után mostanra már sikerült feldolgozni nagyjából, de még mindig naponta 100x eszembe jut. De szeretném megérteni hogy ez miért volt ilyen erős hatással rám.

máj. 9. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg egyrészt amúgy is magas lehet az empátiád úgy általánosságban és tudsz vele azonosulni. De ez már annyira magas empátia, hogy konkrétan sajátodnak tekinted a problémát, egyébként a túl magas empátia sem jó. Inkább már árt. Emellett lehet tudat alattilag sorstársnak tekinted, az is sokat jelenthet.
máj. 9. 22:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van valami trauma a te múltadban, ami miatt megérintett. Ha most ezen túl is tetted magad, máskor is feltörhet belőled egy esemény kapcsán ez az érzés, tehát érsemes lenne tetápiában kidolgozni.
máj. 9. 22:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Sosem volt rám jellemző a túlzott érzelgősség, alapvetően introvertált típus vagyok, ezért is ért váratlanul. Az igaz hogy beleképzeltem magam a helyzetébe, a családja helyzetébe és egyszerre éreztem dühöt és mérhetetlen tehetetlenséget a helyzet miatt. Én egészséges vagyok, Ő kétszeresen szívtranszplantált volt és tudta hogy nincs sok ideje. Szinte az egész ország összefogott hogy az utolsó vágyait teljesítsék. Nagyon sokan szerették ami nem véletlen, én is azt tapasztaltam ilyen rövid idő alatt is, hogy sugárzik belőle a szeretet.
máj. 9. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!