Szociális fóbia + megfelelési kényszer kombót hogyan
lehetne legyőzni?
Figyelt kérdés
Konfliktust helyzetben sokszor az ájulás kerülget. De ha nem állok bele, akkor rosszul érzem magam, hogy nem védem meg magam. Mégis úgy érzem, hogy nem tudom inteligensen csinálni és inkább elnyomom vagy beleállok, de akkor meg 1000 a vérnyomásom és ettől előbb támad kedvem zokogva elrohanni mint pl üvöltözni. De a legtöbbször inkább leplezni próbàlom. Mivel szép lány vagyok + intelligens, empatikus, külsőre elég vékony, szolid alkat ezért egyesek még inkább csak feszegetni akarják a határokat. Ha kedves vagyok egyből elkönyvelnek valami önbizalomhiányos csajnak, aki egyáltalán miért áll szóba akárkivel, ha nem akkor meg beképzelt cicababának. Egyik se vagyok. De hogyan lehetne ezektől elfüggetlenedni? Az tuti, hogy szociálisan valami nem okés velem és sokszor akarok megfelelni helyzeteknek/embereknek, vagy csak jobb lenni.
Nem mondom hogy legyél egy tuskó, de hogy nem kéne mindig azzal foglalkoznod, hogy ki mit gondol.... Szóval ne akarj megfelelni!!! Amúgy se tudnàl, mert nem egységesek az emberek véleményei hiába felelnél meg egyiknek, ha mások meg màst gondolnak... Szinte mindig lesz másképp gondolkodó, szóval veszett fejsze....
máj. 9. 07:05
2/5 anonim válasza:
Pszichoterápia tudna segíteni. Sajnos a szociális fóbia magától nem múlik el, komoly dolgok állhatnak a háttérben, amit egy terapeuta segítségével meg lehet dolgozni. Egyedül nem megy, ez tapasztalat. Persze függ attól is, hogy mennyire súlyos a helyzet, de nagyrészt az ilyen dolgokat egyedül nem lehet teljesen megváltoztatni. A megfelelési kényszerből jön a fóbia, összefüggenek valamilyen szinten. Érdemes a probléma gyökerének utánanézni és dolgozni rajta.
Kívánom a legjobbakat!
máj. 15. 23:03
3/5 ABORG válasza:
majd ahogy idosebb leszel logikusabban fogsz gondolkodni es elfognak valszeg mulni az ilyen dolgok mert jobban feltudod merni hogy minek is akarsz megfelelni.
jobban fogsz tudni nemet mondani olyan dolgokra amikre most is azt kene mondanod csak most meg nem tudod hogy nemet kene mondanod.
máj. 26. 23:14
4/5 A kérdező kommentje:
#3 Mindjárt 30 éves vagyok :/
máj. 26. 23:30
5/5 anonim válasza:
Kedves harmadik! Nem múlik el, kérlek ne írj hülyeségeket! 42 vagyok és még mindig ezzel küzdök, csak mert nem találtam még jó szakembert, gagyi, “modern” oklevesekbe futottam bele. A kérdezőnek segítségre van szüksége!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!