Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Apámnak lehet köze ahhoz,...

Apámnak lehet köze ahhoz, hogy irtózom attól ha ruha nélkül látnak?

Figyelt kérdés

28 éves férfi vagyok, és mindig kényesen ügyeltem arra, hogy még póló nélkül se mutatkozzak. Például strandon is ha kijövök a vízből akkor az első dolgom, hogy gyorsan felöltözöm, törölközés nélkül, minimum rövidnadrágba és pólóba. Párkapcsolatban is hasonló a helyzet, eddig egyik barátnőm sem látott teljesen meztelenül. Nincs testképzavarom, sportolok és fitt vagyok, nem érzem magam csúnyának, mégsem tudom elviselni, ha ruha nélkül láthatnak.

Emlékszem, hogy kicsi koromban (3-4éves lehettem) anyám egy müanyag kádban fürösztött, és apám azzal poénkodott közben, hogy "ni-ni-ni látszik a pucája! hahaha!" Már akkor is nagyon cikisnek éreztem a helyzetet és takargattam magam, talán olyan is volt, hogy sírtam emiatt.

Összességében nem volt rossz gyerekkorom, szeretem a szüleim, de ez így belémégett.

2024. máj. 7. 10:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel én is így vagyok.

Én is sportos vagyok, de valamiért megalázónak érzem még félmeztelenül is mutatkozni.

Nálam eleve szociális fóbia is van.

És ami fura, hogy minél közelebbi családtag, annál jobban zavar, ha látnak.

Idegeneknél annyira nem zavar.

Szerintem biztos valami trauma, önértékelési zavar.

Én gyerekkoromban arra gondoltam, hogy transznemű vagyok ezért, mert én a felsőtest meztelenségére is olyan tabuként gondolok, mint a nőknél a mell takarása.

Pedig liberális vagyok, mások nem zavarnak, de az, hogy én legyek pucér, zavar.

De nálam ennél durvább dolgok is vannak.

Idegenekkel pl elsőre nehezen veszem fel a szemkontaktust, nincs önbizalmam.

A szüleim elég egoista emberek, elnyomó, veszekedős környezetben nőttem fel.

A gátlásosságnak szerintem ehhez lehet köze, hogy elnyomó, kontrolláló közegbe születik valaki, akkor csökken az önértékelése.

2024. máj. 13. 01:55
 12/13 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem, őszintén.

Egy teljesen fölösleges érzés az emberekben a szégyenlősség.

Addig amíg egy alsó nadrág van rajtad, addig a lányok előtt is fölösleges, meztelenül meg a többi fiú előtt is fölösleges szégyenlősnek lenni.

Főleg azért mert ugyan az van a lábai között mint neked.

Én szeretek meztelenül lenni, főleg közösen. Azokat a helyeket, helyzeteket ahol közösen meztelenül vannak az emberek, szeretem a legjobban.

2024. máj. 13. 04:51
 13/13 anonim ***** válasza:

De ha a pucádat cikizte, miért a pólód veszed fel?

Veled még minden nagyon rendben, van olyan, aki nem vesz soha rövidnadrágot

Ehhez mit szólsz?

2024. máj. 25. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!