Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vajon mit gondolnak rólam mások ?

Vajon mit gondolnak rólam mások ?

Figyelt kérdés
Ez a gondolat teszi tönkre az életem. Nagyon erős szociális fóbiám van és depressziom. Évek óta ezekkel kezelnek. Önbizalmam nulla. Lenézem magam és nem értek semmihez. Nincs senkim a szüleimen kívűl. Rettegek attol hogy mi lesz velem ,ha meghalnak. Barátkozni és ismerkedni képtelen vagyok a szociális fóbiám miatt. Sokszor látom ahogy mások beszélgetnek egymással és boldogok felszabadultak. Na én erre képtelen vagyok. Utálom aki sokat beszél. Csak a szerény csendes embereket bírom elviselni. Szóval a lényeg hogy már egy ideje nem dolgozok a szociális fóbiám miatt. Nem bírok emberek közt lenni. Szégyenlem magam és állandóan az van bennem ,hogy rosszat gondolnak rólam és kibeszélnek ,röhögnek rajtam. Nem tudok határozott lenni és nagyon érzékeny vagyok. Már kikészülök ebbe hogy biztos elítélnek meg utálnak. Szeretnék dolgozni meg voltak munkáim de jobban olyanok ahol egyedül voltam. Nem találok ilyet a környékemen. Hogy tudnám elérni hogy ne érdekeljen mások véleménye ?
2024. máj. 3. 16:09
 1/8 anonim válasza:
95%
Azt kellene kiderítened, mitől alakult ki nálad ez a szorongás: gyerekkori trauma pl?
2024. máj. 3. 16:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Szüleim sokat veszekedtek,de megadtak nekem mindent. Ezek a dolgok kb 20 éves koromba kezdődtek most egy középkoru férfi vagyok,de nem viselkedek felnőttként. Olyan vagyok sokszor mint egy gyerek. Túl kedves is vagyok masokkal ,mert félek a megítéléstől és kritikátol. Talán örököltem vagy nem tudom.
2024. máj. 3. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Szegénykém, sajnálom! Speciálisan valami trauma feldolgozó terápia lehet hogy hatékonyabb lenne.

Nem örökölted, hanem valami - akár valami apróságnak tűnő dolog a gyermek énednek túl sok volt.

Nekem segített pl. Shapiro: Győzd le a múltad! című könyvének elolvasása. Javaslom neked is.

2024. máj. 3. 16:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem volt nagy trauma az életembe viszont megmondom őszintén,hogy fiatalon elég sokat drogoztam.
2024. máj. 3. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Pszichológus terápiával ezt nagyon jól tudja kezelni, látogass el egyhez. Ha gondolod írj privát üzenetet nyugodtan, hátha tudok néhány tanácsot adni neked!
2024. máj. 3. 19:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A drogozás öngyógyítási/fájdalomcsillapítási próbálkozás, csak kicsit sok a mellékhatása. Ez is egy következmény.
2024. máj. 3. 21:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim sokat veszekedtek, de megadtak nekem mindent."

Egy kisgyermek számára a sok veszekedés egy bizonytalan, kiszámíthatatlan környezet. A biztonságot normális esetben a szülők adják meg! Vajon miért utálod, ha valaki sokat beszél vagy zajos? Kire emlékeztetnek ezek az emberek?

Írod, hogy nem volt nagy trauma az életedben, szerintem meg bőven elég trauma az, ha két felnőtt állandóan háborúzik egymással, az ő érzelmeiket szívtad magadba gyerekként. Aki veszekszik az lehet agresszív, félelemkeltő, veszélyes. Hol van itt a nyugalom? Hogy tudok egy ilyen környezetben megnyugodni? Hová szalad egy gyerek, ha retteg?

Szóval azt kell hogy mondjam, a szüleid pont azt nem adták meg gyerekként, amire szükséged lett volna, hogy figyeljenek rád, biztonságot adjanak.

Ez Nem a te hibád! És nem vagy már gyerek! Felelős felnőtt férfi vagy és ebből van kiút. Séma terápia- Vágyi Petra könyv. És keress egy fain pszichológust!

2024. jún. 9. 12:49
 8/8 anonim válasza:
100%
Én ugyan ezen megyek keresztül, csak valamivel enyhébb fokozatban. Ez se kellemes.. 42 éves nő vagyok, elvált, van egy tinédzser korú lányom. Én pontosan tudom, mi(k) váltották ki nálam ezt az állapotot. Nekem pszichoterápiát javasoltak, de klinikai szakpszichológussal. Próbáltam már “mezei” pszichológusokat is, de csak kidobott pénz volt! Arra sem vették a fáradtságot, hogy türelmesen végig hallgassanak, úgy akartak sietve “segíteni”, hogy egy csomó minden bennem maradt, mert egyszerűen nem volt idő elmondani, nem hagyták. Jó lehet a dráma pedagógiai szakkör is, szintén klinikai szakpszichológus vezetésével. Költséges beruházás, de azt is ki fogom próbálni. Elegem van ebből az állapotból! Megkeseríti az életem! Most van egy tök jó munkahelyem, mondhatni életem legjobb munkahelye, remek kollégákkal, de már elkezdtem el.@szni ezt is a felélmeim által vezérelt fura viselkedésemmel. Igen, a többiek csak annyit látnak belőlem, hogy “te úristen, mi van ezzel a nővel?” Es mivel bennem kételkednek, kételkednek a munkámban is, jogosan! Bizonytalannak látszom, ráadásul mivel folyton azon görcsölök, hogy mit fogok elrontani, s főleg, hogy mit gondolnak rólam a többiek (konkrétan már ver a víz közben), így el is rontok, vagy elfelejtek dolgokat megcsinálni :( Nagyon rossz így!
2024. jún. 25. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!