Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Drog megvonásra szedtetek...

Drog megvonásra szedtetek gyógyszert? Mit?

Figyelt kérdés
Alkalmi heroin/metadon és rendszeres kristály fogyasztásról álltam le. Eleniumot is elhagytam.

2024. ápr. 27. 08:44
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Elértem az orvosom. Átmenetileg 75 mg Pregabalint szedhetek délben, ami áthidalhatja azt a gondom, hogy a Ketilept hatása nem tart estig.
2024. ápr. 27. 10:43
 12/39 anonim ***** válasza:
89%
A pregabalinnal vigyazz, mert az is euforiat okoz, eloszor. Aztan elkezded tobbet es tobbet. Esetleg kerdezd meg a coaxil-t (tianeptine) ami opioid de nagyon gyenge. Esetleg a kettot otvozve. Legvegso sorban a gabapentin, de annak nagyobb mellekhatasai vannak azt olvastam. Ha indikaciora irja a pregabalint, kb 500 - 800 ft /dbz, ha nem, akkor 4000 - 5000 korul van / dbz.
2024. ápr. 27. 19:21
 13/39 A kérdező kommentje:

Szedtem már pregabalint. Neurológiai tünetre felírva olcsó, szorongásra nem. Orvosom szorongásra tudja csak felírni.

Gabapentint úgy tudom nem tud pszichiáter felírni. Coaxil nekem semmit nem hatott.

Pregab nekem is enel hangulatot,de eufória szintet nem ér el. Ugyanilyen hatású rám a Tramadol, d3 az fájdalmat is csillapít.

2024. ápr. 27. 21:53
 14/39 anonim ***** válasza:
89%
Konkretan egyebkent mi a tunet, panasz?
2024. ápr. 28. 07:48
 15/39 anonim ***** válasza:
71%
Ha szorongas meg ilyesmi, akkor nagyon istenitik a lamotrigine-t. Meg azt tudom ajanlani, de valami mellett, akkor legyen a pregabalin ha azt irt fel.
2024. ápr. 28. 07:49
 16/39 A kérdező kommentje:

Sertralint, Lamoleper (lamotrigin), Kventiaxot és Pregabalint szedek.

Izomfájdalom, izzadás, diszkomfort testi érzés, alvásgond, enyhe depi

Bipoláris depresszióm van. Szorongást nem érzek.

2024. ápr. 28. 09:10
 17/39 anonim ***** válasza:
47%

lamolepet csereld le lamictalra, sertralint dobd ki, helyette venlafaxine vagy duloxetine (venlafaxine meg jobb fajdalomra, valakit almosit valakit ebren tart, de akkor ugy dozisold), en sok helyen (szakirodalomban) ugy olvastam, bipolosoknak ssri-t pl citalopram, paroxetine, escit. nem szabad adni mert gyakrabba teszi a manias szakaszokat, ha nalad ez nem fordul elo akkor ok. Kventiax helyett szinten seroquel-xr.

Azert mondom a "helyett" meg "dobd ki" mert azok nem az eredeti gyogyszerek. Sok, vagy egyaltalan semmi irodalom nincs publikalva, hogy hogy ment a kiserletuk, mert sok termek magyar, nem az eredeti, amirol rengeteg szakirodalom van publikalva, ertekelve, stb... a magyarokrol aligha van. A pregabalinbol is Pregabalin-Sandoz-t kerj ha meg nincs.

Ha megnezed egy jo resze ezeknek mind EGIS vagy hasonlo Richter gyogyszer. Vajon miert nem nyeresegesek... Egyedul a richter exportalt valami antipszichotikumot, hat nem lett a leghiresebb hanem pont az ellentettje, bar van akinek bevalt, de nem szall meg a kevesebb letszamokba sem gyogyszereket illetoen. Plusz ha bemesz korhazba, szakrendelobe, tele van EGIS, Richter felirattal, talan meg a rendeloben is - az enyemnel ott van, ahol a jelenletit kell irni EGIS ez EGIS az Richter amaz. Mas is beszamolt errol. De ha az ilyen nem erdekel akkor felejtsuk el.

2024. ápr. 28. 09:32
 18/39 A kérdező kommentje:
Nem hatott a duloxetin. Venlafaxinnal mellékhatás gondom van. Sertralin hat és csak kicsit álmosít. Estére jól jön.
2024. ápr. 28. 10:32
 19/39 A kérdező kommentje:
Akkor etedetikre cserélem.
2024. ápr. 28. 10:33
 20/39 anonim ***** válasza:
45%
Az a baj, hogy nehez megitelni, hogy kinek mi nem jo. Mert sokszor van, hogy 4 napig szedi az illeto, es lerakja mert "nem hatott". Ezeket kb 1 - 2 honapig kell szedni es akkor lehet latni hogy mi van. Illetve milyen dozis? Venlafaxinnal kulonosen fontos. 75mg-ig kb SSRI, 150 - 200 mg SNRI, 225 es felett meg SNDRI. Van aki 300mg-ot szed.
2024. ápr. 28. 18:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!