Diagnózis mi lehet itt?
60 plusszos nemdohányzó férfi semmilyen gyógyszert nem szed és legalább 10 éve szintentartó 180cm magas.
Január elején még úgy 90-100 kg, jelentősen csökkent étvággyal közepes értelmi képességű (3 év katonai szolgálat 35 év erdészet), de még felelősségteljes önellátó lábfájásra panaszkodik néha.
Egy hónapra rá már alig eszik, magánkívül részegen találnak rá otthon a mentők, a készkaják a nyersanyagok a hűtőbe berohadva
az ember behugyozva becarva a konyhába. Kórházba viszik, pchihiátria, delirium, elvonási tünetek stb, közben eltelik 2 hónap, és átkerül "ápolásra".
Lábak elsorvadva, étvágy továbbra sincs, kb 30 kilóval könnyebb, felálni sem bír, nem tudja milyen év vagy hónap van és pontosan azt sem, hogy hány éves (10 évvel kevesebbet mond) de tudja hogy hol van, felismeri a hozzátartozóit és tudja a nevüket.
Pépessel etetik (állítólag), érzelmileg labilis, sír, lábszárai elsorvadva, lábfejei égnek, kissé élénk lilásak, melegek, de alig tudja őket mozgatni, és mintha kikötözéstől lennének sebesek mindkét lábnál, bokamagasságban.
Amikor kérdezem róla mi lett a lábakkal akkor hülyeséget mond, de mindig ugyanazt, hogy gyerekkorában leesett a diófáról.
Pelenkába van katéterrel, vizelete almalé színű, a csőben pedig úszó üledék is látható néhol.
Van még esélye, hogy kijut a kórházból?
Részvétem.
Kiderült végül, hogy mitől romlott le ilyen gyorsan és drasztikusan az állapota?
Nem táplálták...
Nyugtatóktól, sóoldattól még senki sem állt talpra!
Az a kaja amivel etették meg... Kb a darált lencse vagy babkonzerv szintje..
Mellesleg mostanában volt egy újabb fertőzéses hullám amikor a hideg meleg frontok váltakoztak.
Én is meg párom is átmentünk ezen, de még anyámék is akikkel nem is találkoztunk..
Mi direkt emiatt nem is mentünk látogatni, de a volt szobatárs hozzátartozói simán behurcolhatták, mert nem rendeltek el látogatási tilalmat...Így lett egy tüdőgyulladása is amiből állítólag ki is jött, de szerintem kamu!
Hazudnak ilyenkor már össze vissza!!
Amikor voltunk egyik alkalommal látogatni. az egyik öreg aki már "kiültethetős" volt lenyelt egy negyed narancsot egybe és már a földön rugdosták hárman meg vért szívtak a géppel a szájából mire kijött neki.. A feje már tiszta lila volt meg ott krvaanyáztak a nővérek hangosan meg "megdögleszted magad b+ "
Balassagyarmat...
február 20. án vitette be az egyik szomszédja, mert nem nyitott ajtót.. Mint utóbb kiderült össze fsta magát a wc-n de nem bírt felállni meg kijönni, és zavart volt, penészes kaját evett, meg kitudja mit ivott rá, elvileg ilyen "koccintós" csövesbor volt otthon meg pár doboz sör...
A pszichiátriára rakták delíriumosan, de azért kétszer is szükség volt "urológiai" vizsgálatra..
(minek)... Aztán ahogy onnan átrakták ápolásra már egyből katéter meg pelenka.. Onnantól fel se bírt kelni (nem csodálom)..
Szóval eddig tartott az "ápolás"...
Hozzátartozóiktól (lányai, köztük a nejem), boncolási engedélyt kértek..
De szerintem ez is csak megy a WHO statisztikába mint az eddigiek, nameg gyakorolhatnak a tanoncok..
Pontosítok mert félreértettem, nem a boncolási engedélyt kérték a nejeméktől hanem a boncoláshoz hozzá nem járuló nyilatkozatot...
Most vannak lent Gyarmaton, mert azon megy a fesztivál, hogy ne boncolják fel!
Csak még életébe kellett volna az öregnek nyilatkoznia, meg még nyilvántartásba is vetetni a boncolást tiltó nyilatkozatát!
(kegyeleti kiadványból tudtam meg én is)
Most meg még váratják a hozzátartozókat a kórházba, az adminisztráción hogy nyilatkozni tudjanak, aztán azt sem fogják elfogadni.
Mindenkit boncolnak automatikusan főleg akit hamvasztanak vagy protézise van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!