Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol tudom megnézetni, hogy...

Hol tudom megnézetni, hogy autizmus spektrumon vagyok-e vagy nem (felnőttként)?

Figyelt kérdés
Sima pszichiáterhez ha elmegyek akkor tud diagnosztizálni?
2024. márc. 27. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
nem sima pszichiáterhez kell menni, hanem olyanhoz aki erre szakosodott
2024. márc. 27. 11:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudtok ajánlani valakit?
2024. márc. 27. 11:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Budapesten
2024. márc. 27. 11:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Autizmus Alapítvány
2024. márc. 27. 12:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Milyen tüneteid vannak, hogy ezt gondolod?
2024. márc. 27. 14:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak az Autizmus Alapítványnál lehetséges, pszichiáter max. egy erős gyanút mond.
2024. márc. 27. 14:48
 7/8 A kérdező kommentje:

- Nem értem az embereket, egy adott helyzet utan orakig az megy a fejemben ki és miért modnta azt amit modnott miért úgy viselkedett, nekem hogy kéne reagalni.

- Ha valami nem a megszokott módon megy, azt nem bírom, újabban dührohamot kapok, csapkodok, bőgök (igen felnőtt létemre)

- érzékenység hangokra, bizonyos tapintású anyagokra

- NULLA igény a kapcsolatteremtésre, elvagyok magamban, ha megcsinalom azt csak azért mert muszáj (pl munka miatt)

- kényszermozgások (nem tudom mi a neve), lóbálom a kezemet, fel-alá járkálok, hintázok (csak ha otthon vagyok, publikus helyen fegyelmezem magam)

- fixációim vannak, mindig nagyon egy adott téma/témakör mellett maradok. Korszakaim vannak.

- társaságban mindig kell egy ember akihez csapódok (általaban ugyanaz a valaki), egyébkent teljesen el vagyok veszve

-Rendszerezek, igaz nem kényszeresen. Szeretem szinek szerinti sorban enni a cukorkát. Szeretem egyenlően elosztani a 2 bevásárlótaska súlyát (egyik se legyen nehezebb, mint a másik). Nagyon zavar, ha a 2 cipő a lábaimon nem egyenlően szoros (na ez viszont kényszeres, addig igazgatom míg ugyanolyan nem lesz)

- kiskoromban féltem is a habgos zajoktól, fóbiaszerűen, petárdától, lufiktól, pezsgőbontástól, de pl egy sima tűzijátékról is haza kellett hozni mert ordítottam

...

De rengeteg van még...

2024. márc. 27. 15:06
 8/8 A kérdező kommentje:
-attól is ideges leszek ha pl egy rosmannt atrendeznek és amit midnig szotkam venni, az nem uyganott van. Ettől nem kapok dührohamot, de már ez is zavar.
2024. márc. 27. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!