Hol tudom megnézetni, hogy autizmus spektrumon vagyok-e vagy nem (felnőttként)?
- Nem értem az embereket, egy adott helyzet utan orakig az megy a fejemben ki és miért modnta azt amit modnott miért úgy viselkedett, nekem hogy kéne reagalni.
- Ha valami nem a megszokott módon megy, azt nem bírom, újabban dührohamot kapok, csapkodok, bőgök (igen felnőtt létemre)
- érzékenység hangokra, bizonyos tapintású anyagokra
- NULLA igény a kapcsolatteremtésre, elvagyok magamban, ha megcsinalom azt csak azért mert muszáj (pl munka miatt)
- kényszermozgások (nem tudom mi a neve), lóbálom a kezemet, fel-alá járkálok, hintázok (csak ha otthon vagyok, publikus helyen fegyelmezem magam)
- fixációim vannak, mindig nagyon egy adott téma/témakör mellett maradok. Korszakaim vannak.
- társaságban mindig kell egy ember akihez csapódok (általaban ugyanaz a valaki), egyébkent teljesen el vagyok veszve
-Rendszerezek, igaz nem kényszeresen. Szeretem szinek szerinti sorban enni a cukorkát. Szeretem egyenlően elosztani a 2 bevásárlótaska súlyát (egyik se legyen nehezebb, mint a másik). Nagyon zavar, ha a 2 cipő a lábaimon nem egyenlően szoros (na ez viszont kényszeres, addig igazgatom míg ugyanolyan nem lesz)
- kiskoromban féltem is a habgos zajoktól, fóbiaszerűen, petárdától, lufiktól, pezsgőbontástól, de pl egy sima tűzijátékról is haza kellett hozni mert ordítottam
...
De rengeteg van még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!