Van értelme felnőttként megvizsgáltatni, hogy fennáll-e az autizmus nálam? Mi ennek a menete?
Sokan átmennek az öndiagnosztizáláson is, mire elszánják magukat a kivizsgálásra és végül eljutnak a hivatalos diagnózisig (ezzel én is így voltam)
Van olyan is aki megáll az öndiagnosztizálásnál, nem is akar hivatalos papírt.
Mi lehet az előnye: egyik hogy kapsz egy megerősítést egy külső szempontból, jó esetben hozzáértő szakembertől. Másik, hogy jobb esetben meg lehet előzni a félrekezelést. (pl. bizonyos terápiás megközelítések nem célravezetőek autizmusban érintett embereknél és inkább csak frusztrációt és kudarcélmény okoznak)
További részleteket, saját tapasztalatimat szívesen megosztom veled privátban ha kíváncsi vagy.
Jobban megismered magadat.
Ha van legalább 3 év munkaviszonyod és leszázalékoltatod magadat, akkor kaphatsz plusz pénzt.
Neked mit jelentene, hogyha kivizsgálnának és kapnál egy eredményt van autizmusod/nincs?
Hogyha a mindennapi életedet tudod működtetni (munka, neked megfelelő kapcsolati életet) akkor szerintem azt kell eldöntened, hogy neked személy szerint lenne rá szükséged, mondjuk jó lenne ha nem "boldond" lennél, amit a szüleid rád mondtak, hanem lenne egy diagnózisod.
Hogyha viszont valamiben akadályoz (pl. nem tudsz munkát találni, vagy munkahelyet megtartani), akkor én elmennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!