Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van aki régóta nem dolgozik...

Van aki régóta nem dolgozik ,mert mentalis beteg ?

Figyelt kérdés
Már beleőrülök,hogy nem tudok dolgozni sehol,mert olyan erős szociális fóbiám van és depressziom. Lelkiismeretfurdalásom is van minden nap ez miatt meg arra gondolok,hogy mindenki elítél a környezetembe,hogy nem dolgozok. Ki vagyok készülve lelkileg.
2024. márc. 26. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Én azért vagyok mentális beteg, mert túl régóta dolgozom már...
2024. márc. 26. 15:33
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Igen én ilyen vagyok, nagyon régóta nem dolgozom. De többféle betegségem is van, így nem is tudok. De nem őrülök bele, mert itthon ( kertes házban mindig van mit csinálni) Így a munka nem hiányzik, csak a pénz, ami ugye létfontosságú. Na meg olyan nyugtatókat szedek, amik egész nap álmossá tesznek. Tegyél arra hogy ki ítél el, és ki nem, csak azzal foglalkozz, hogy neked mi a jó. Ha dolgozni szeretnél azt ne mások elvárása miatt tedd, hanem mert mondjuk szeretnél, és szükséged van a pénzre.
2024. márc. 26. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Ja, pánikbeteg vagyok, generalizált szorongásom, gyógyszerfüggő vagyok már 20 éve. Nagyon sokszor próbáltam leszokni a lehető legfokozatosabb csökkentéssel, de soha nem sikerült. Ezenkívül gerincsérvem van, deréktáji, és nyaki csigolyák vannak elmeszesedve. Asztmám van. Magas vérnyomásom. Homályos látás, az még nincs kivizsgálva, de nem a szemüveg rossz, mert néha egész jól látok. Ha elfárad a szemem, akkor látok kevésbé. Szédülök is elég gyakran. Pár éve nagyon erős tériszonyom is van, pedig régebben nem volt. 5 évig demens anyukámat ápoltam haláláig, szóval az is eléggé megviselt. Már nem érdekel, hogy ki mit mond, csak hát ugye pénz az nagyon kellene. Bár most próbálok újra festészettel foglalkozni, és a festményeimet eladni.
2024. márc. 26. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 4 évig nem dolgoztam, előtte csak apukámnál, szóval az nem volt igazi munka. Skizoaffektív zavarom van, ez nagyjból skizofrénia plussz bipoláris zavar.. 10 év alatt kb 10x voltam kórhzban. Nem őrültem bele az otthonlétbe, mindig lehet vmit csinálni, háztartás is ott van, meg minden.

Nem is akartam dolgozni, mert soha nem tettem normálisan, normális helyen. Féltem tőle, közben apukám meghalt, uh nála a munka kilőve. 32 éves voltam.

Le vagyok %-va.

De 8 éve véletlen anyukám rábukkant egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégre, kerestek vkit, fel is vettek, de nem akartam, úgy kellett rábeszélniük. Most boldog vagyok, hogy dolgozom, ők is boldogok mert azt mondják meg vannak elégedve a munkámmal. És nemborítékolok v ilyesmi, könyvelő a szakmám, itt munkaügyesként dolgozom. Mivel ilyen munkahely h mindenki le van %-va, rendesek, figyelnek rám, ha rossz passzban vagyok vagy rosszul haza is küldenek, szerencsére nem sokszor fordulelő.

Szóval ugyan nem volt unalmas otthon, de jobb hogy emberek között vagyok, és dolgozom, boldogabb is vagyok, szóval minden lehetséges. Most 45 vagyok.

2024. márc. 26. 20:50
 5/6 anonim válasza:

Szorongással és depresszióval diagnosztizáltak, amire gyógyszert szedek.

27 éves nő vagyok és még nem volt hosszútávú állásom. Nagyon szégyellem magam emiatt, és én is sokszor azt érzem elítélnek az emberek a környezetemben. Rettegek attól,hogy össze futok régi ismerősökkel,mert félek szóba kerül a " na és mit dolgozol?" kérdés.

2024. márc. 27. 20:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Így vagyok én is. Kérdezik sokszor az ismerősök és probálom terelni a szót úgy hogy inkább én kérdezek. Nem mondhatom meg nekik ,hogy erős szociális fóbiám van és bipoláris zavarom. Ugyse értenék meg.
2024. márc. 28. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!