Fordult már elő a környezetedben, hogy az alkoholizmus / kábítószerfogyasztás tragédiával végződött?
3-as, ez valós, ha a szervezet annyira hozzá van szokva az alkoholhoz, akkor hirtelen elvonás esetén kialakulhat delírium tremens, de ritka esetben. Viszont ezért szokták javasolni, hogy ne egyedül szokjál le az alkoholról, ha már évek óta iszol, hanem menj be elvonóra, mert ott ellenőrzött keretek közt tudnak ezen segíteni.
Egyik távoli családtagom, részegen elkövetett garázdaság miatt került előzetesbe, és onnan átszállították kórházba, mert a fogdában először volt józan több, mint fél napon át kb. az elmúlt 20 évben, és elvileg nála kialakult ez és életveszélyes állapotba került.
Anno egy ideig én is azt hittem tőle, hogy szárnyalok. Csak inkább zuhanórepülés volt.
Engem nagy veszteség nem ért, csak rengeteg elcseszett idő, meg 3 hét alatt eldrogozni kb 1,5M-t
Ez tartott egy másfél évig.
Ismerősi körben nonstop házkutatások voltak, többen ülnek most is. Van olyan 22 éves srác akinél 5 házkutatás volt már ezek miatt... És a legszörnyűbb hogy általában akkor se állnak le mikor már nagy baj van. Ismerek pár arcot akinek 10 éve ugyan ott van az élete mert azért dolgozik hogy tudjon szívni.
Apám egyszer hazaért kicsit ittasan, én még fenn voltam, mert a családi számítógépen játszottam, nyári szünet volt. Kérdezte, hogy miért vagyok még fenn, meg mit csinálok a gépen, aztán leült, és a semmiből elkezdte mondani, hogy nagyon fontos, hogy ha majd idősebb leszek, és elkezdek alkoholt inni, akkor csak négy italt szabad inni, és ha érzem, hogy berúgtam, akkor tilos többet inni, ő is hazajött, amint érezte, hogy már részeg, és mindegy, mennyire kínálgatnak, mennyire jó a hangulat, nem szabad tovább inni. Lehettem vagy 10 éves, soha nem ittam még alkoholt nyilván, azt se tudtam, hogy miről beszél, milyen részegnek lenni, szóval visszakérdeztem, hogy miért, mire elmesélte, hogy neki a gyerekkori szomszédja elkezdett minden nap addig inni, amíg csak tudott. Szőlőt termesztett a kertjében az öreg, szóval a saját borát itta, és apám nagyon kedvelte, mert részegen mindenféle hülyeséget mesélt neki, amikről apám gyerekként is tudta, hogy full kamu (mert Józsi bá Jászszentkisbajom alsón dehogy ugrott ki ejtőernyővel, nem járt se Afrikában expedíción, se Amerikába nem ment hajóval), de nagyon szórakoztató meséket mondott. Aztán egyik nap ment haza, azt látta, hogy a pajta előtt áll vigyázzban, odaköszönt neki, hogy Tiszteletem, Józsi bá, Józsi bá meg nem reagált semmit, furcsállta, de úgy volt vele, hogy biztos csak el van foglalva, biztos nem vette észre. Másnap ment arra, újra ott "állt" Józsi bá a pajta előtt, ahol tegnap, de már teljesen lila volt. Bement, hogy megnézze, mi van vele, és hát egy kötélen lógott az ember, felakasztotta magát a gerendára. Szóval ezért nem szabad sokat inni, mert akkor rákapsz, és végül felakasztod magad a pajtára, és a szomszéd fiú fog megtalálni, miközben az utcán is látja a hulládat minden arra járó. Apám ezután jó éjszakát kívánt, a lelkemre kötötte, hogy azért nemsokára le kellene feküdni.
Ez felnőttként többször eszembe jutott, hogy itt két nagyon komoly tragédia történt, nagyszüleim ismerték azt az embert, mindig úgy került szóba, mint az a szomszéd, aki elkezdett inni, miután meghalt a felesége, szóval az ő élete már azelőtt tragikus fordulatot vett, hogy véget vetett volna neki, aztán jött egy alkoholizmus, meg egy öngyilkosság, mert mindenki úgy volt vele, hogy "szereti az italt, de rendes ember, nem bánt senkit". Meg apámat is nagyon érzékenyen érinthette, hogy ő találta meg a holttestét, vagy legalább is ő volt az első, aki bement a portára megnézni, hogy mégis mi van, ráadásul úgy, hogy szerette azt az embert. Már akkor is úgy éreztem, mikor ez a beszélgetés történt, hogy nem azért mondja ezt el, hogy eltántorítson az ivászattól, mert időnként ő is iszik, hanem mert kikívánkozott belőle, de csak úgy nem lehet ezzel traktálni a 10 éves lányodat, szóval átformálta ilyen atyai leckévé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!