Mennyire van jelen az életedben az alkoholizmus?
Nem csak arra gondolok, hogy Neked vannak-e gondjaid, hanem hogy a szűk környezetedben, családtagok, közeli barátok körében jelen van-e a probléma?
Ha igen, milyen hatással van rád ?
Definiáld a fogalmat: alkoholizmus...
Van egy tudományos definíciója, de nem vagyok biztos benne, hogy te ugyanazt érted alatta.
Apukám alkoholista volt, de ő már nem él. 2 bátyám szintén alkoholista, de ami a nagyobb baj számomra, hogy ilyenkor nagyon agresszívek, egyikük már börtönbe is ült. 1 éve megszakítottam velük a kapcsolatot.
Én csak decemberbe iszok alkoholt, forralt bort és Szilveszter éjjelén pezsgőt koccintáskor.
Nekem az anyám alkoholista
most már nincs rám hatással
mert nem tartom vele a kapcsolatot.
De emlékszem állandóan engem küldött
gyerekként sörért meg a húgomat.
Egyszer volt hogy kiszakadt
a szatyor és ki estek belőle
A sörök és ezt a járókelők is meg látták. Nagyon kínos volt.
Idősebbként is engem küldött érte mindig.
Kb 7_ 8 doboz sört
meg ivott mindennap.
Apám alkoholista volt, félig halálra itta magát, de visszahozták, szóval még idősek otthonában tengeti életét. A gyermekkoromat megmérgezte a piálása, amibe egy ideig anyám is belecsúszott, de ő hála Istennek kijött belőle, de ismerős az emlék, ami az előző kommentelő is írt, hogy el kellett mennni gyerekként a kocsmába vagy boltba sörért. Gyűlöltem.
Fiatalabb koromban én is majdnem elindultam ezen az úton, bulik, rossz baráti társaságok, de aztán egyszer azt mondtam, hogy itt megállj és ebből elég, mert amúgy sem szeretem egyik alkoholos italt sem, ráadásul kicsi vagyok nem is bírom. Ennek sok éve már, hogy még egy pohár pezsgőt, semmit nem iszom, nem is hiányzik.
A testvérem ő belemerült, bár rendes munkája van, rengeteg frusztrációja is, és szinte minden nap iszik, ez különösen érzékenyen érint, mivel nálam lakik. Jó párszor volt ebből konfliktus, nem tudom hogyan tovább, mert rá nagyon rosszul hat a pia, kiszámíthatatlan, agresszív, és úgy egyáltalán nem szeretem a részeg embereket, beszélni sem lehet velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!