Mennyire van jelen az életedben az alkoholizmus?
Nem csak arra gondolok, hogy Neked vannak-e gondjaid, hanem hogy a szűk környezetedben, családtagok, közeli barátok körében jelen van-e a probléma?
Ha igen, milyen hatással van rád ?
Lássuk:
Anyai nagyszüleim közük nagyapám alkoholista. Régen elsősorban a mentális beteg nagyanyám miatt ivott (elváltak később).
Ez utána hagyomanyozodott anyámra és a nagynénémre, az anyjuk miatt isznak elsősorban ők is.
Én szerettem volna ebből kitörni, de sajnos csak annyit sikerült elérni, hogy én nyugtatókon èlek. Legalább nem iszom mondjuk.
Párom oldaláról apósom az a “sör csak víz, mindennap este legurul 2” típusú (szerintem) alkoholista. Ott a probléma el van bagatelizalva illetve a fejem a homokba dugom stratégia megy. Legalább mondjuk nem ordítanak egymással, mint a családomban tették, de nem tudom, ez jobb-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!