A fű az drog? Nem értem, hogy itthon tilos, valahol meg legális, mi az igazság? Nekem itt ne olyan emberek válaszoljanak akik rendszeresen fogyasztanak és olyanok se akik ellenzik…
A kérdésben van egy kis fogalomzavar. Vannak a pszichoaktív szerek, amiken belül kizárólag attól lesz valami "kábítószer", hogy törvényileg betiltották.
A "drog" szót időnként az összes pszichoaktív szerre használják, időnként csak a tiltottakra ("kábítószerekre").
A tiltott szerek listájára nem az egzakt tulajdonságaik szerint kerülnek fel a pszichoaktív szerek (tehát orvosilag nincs olyan, hogy "ez a pszichoaktív szer drog, az meg nem"), hanem társadalmi, politikai mérlegelés után tiltják be őket. (Mekkora a valós társadalmi veszélye, milyen eredményesen lehet betiltani, mi lesz az eredménye a választásokon.)
A fű, a kávé, az alkohol, meg a szerecsendió is ugyanúgy pszichoaktív szerek, csak nem minden országban ugyanaz a tiltólista.
Annyra drog mint a kv vagy az alkohol. (Utóbbinál sokkal lightosabb, kevesebb macerával jár mint pl nincsenek testi jellegű elvonási tünetek, ellentétben az alkohollal amibe bele is lehet halni DeliriumTremens.
Több embert ismerek aki keményen piált, de lerakta és a fű segített átvészelni az időszakot. Egyik pl pont deliriumba volt, majdnem meghalt, kórház, bevizesedés stb )
16os vagyok
Hozzá tenném nem biofű meg nem ilyen szarok amiket kitudja honnan szedtek meg mivel erősítettek fel, hanem legálisan boltban ellenőrzött helyről, vagy otthon termesztett cuccból toltak.
(Hollandia)
Meg aztán az sem mindegy mint az italnál sem, hogy valaki napi 1pohárkával iszik meg, vagy behugyozva fetreng az illető. a baj mindig a felelőtlen használatból ered.
Nem kell bob marleyre szívnia magát az embernek, de ha nap végén 1 sör mellé elszívsz egy cigit, semmi baja nem lesz az emberbek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!