Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A fű az drog? Nem értem,...

A fű az drog? Nem értem, hogy itthon tilos, valahol meg legális, mi az igazság? Nekem itt ne olyan emberek válaszoljanak akik rendszeresen fogyasztanak és olyanok se akik ellenzik…

Figyelt kérdés
Szeretnèk tiszta vizet önteni a pohárba

márc. 10. 18:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
Ez a kettő létezik, aki zabálja annak király mert ostobára leépült , aki tudja hogy árt az ellenzi mert nem idióta .
márc. 10. 18:54
 2/19 anonim ***** válasza:
44%

A drog eredetileg olyan szárított növényi vagy állati eredetű anyagot jelentett, ami pszichoaktív ill. az emberi szervezetre más úton ható hatóanyagot tartalmaz. Kiterjesztett értelmezésben ide sorolják magukat a természetes anyagokból kivont ill. szintetikusan előállított tiszta vagy dúsított hatóanyagokat is.

A fű megnevezés jelen esetben nem a pázsitfüvet jelenti, hanem a szárított zöld növényből előállított, többnyire porított anyagot is.

márc. 10. 19:13
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
A fű tudatmódosító szer, ahogy az alkohol is. Az előbbi illegális itthon, az utóbbi nem. Országonként változik a törvényi szabályozás melyik tudatmódosító szer illegális, és melyik nem.
márc. 10. 19:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, drog. Ez miért kérdés?
márc. 10. 19:22
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Tehát csak olyan válaszoljon, aki nem fogyaszt, de támogatja?
márc. 10. 19:26
 6/19 anonim ***** válasza:
5-ös: én mondjuk pont ilyen vagyok :D (3as vagyok)
márc. 10. 21:36
 7/19 anonim ***** válasza:
75%

A marihuána drog, ugyanúgy ahogy a koffein, a nikotin és az alkohol is, valamint a morfium. Ezek legálisak, közöttük vannak szabad forgalmúak, a morfium pedig adható annak, akinek tényleg szüksége van rá mint fájdalomcsillapítóra. Az, hogy egy drog legális-e, inkább szokás kérdése, sajnos sokszor nem igazán függ össze azzal, hogy az adott szer mennyire veszélyes.

Én senkinek sem javaslom semmilyen drog fogyasztását az orvos által javasoltakat kivéve (én speciel alkoholt és nikotint se fogyasztok, kávét, teát is csak ritkán). Ugyanakkor a kevésbé veszélyes szereknél a megfelelő kontroll melletti legalizációt jónak tartom, mert a tiltásnak sajnos sok negatív hatása van (aki akar, tud szerezni, de csak a feketepiacon, bizonytalan minőségű szert, esetleg teljesen hamisat amiben sokkal veszélyesebb anyagok vannak).

márc. 10. 23:07
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen drog. De sok szempont alapján kevésbé káros mint pl az alkohol.
márc. 11. 18:18
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
A kávé is drog.
márc. 11. 21:28
 10/19 anonim ***** válasza:
márc. 11. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!