A fű az drog? Nem értem, hogy itthon tilos, valahol meg legális, mi az igazság? Nekem itt ne olyan emberek válaszoljanak akik rendszeresen fogyasztanak és olyanok se akik ellenzik…
A drog eredetileg olyan szárított növényi vagy állati eredetű anyagot jelentett, ami pszichoaktív ill. az emberi szervezetre más úton ható hatóanyagot tartalmaz. Kiterjesztett értelmezésben ide sorolják magukat a természetes anyagokból kivont ill. szintetikusan előállított tiszta vagy dúsított hatóanyagokat is.
A fű megnevezés jelen esetben nem a pázsitfüvet jelenti, hanem a szárított zöld növényből előállított, többnyire porított anyagot is.
A marihuána drog, ugyanúgy ahogy a koffein, a nikotin és az alkohol is, valamint a morfium. Ezek legálisak, közöttük vannak szabad forgalmúak, a morfium pedig adható annak, akinek tényleg szüksége van rá mint fájdalomcsillapítóra. Az, hogy egy drog legális-e, inkább szokás kérdése, sajnos sokszor nem igazán függ össze azzal, hogy az adott szer mennyire veszélyes.
Én senkinek sem javaslom semmilyen drog fogyasztását az orvos által javasoltakat kivéve (én speciel alkoholt és nikotint se fogyasztok, kávét, teát is csak ritkán). Ugyanakkor a kevésbé veszélyes szereknél a megfelelő kontroll melletti legalizációt jónak tartom, mert a tiltásnak sajnos sok negatív hatása van (aki akar, tud szerezni, de csak a feketepiacon, bizonytalan minőségű szert, esetleg teljesen hamisat amiben sokkal veszélyesebb anyagok vannak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!