Frontinról miért akarnak leszokni emberek, ha hatásos?
1/10 A kérdező kommentje:
Tehát azért kérdezem, mert aki szedi nyilván nem ok nélkül szedi jókedvében, hanem vannak olyanok akiknek olyan tünetei vannak, amiket nem változtat már meg se az életmódváltás, vagy semmi és muszáj enyhíteni a szorongásos zavarait. Na de aki le akar szokni és leszokik az utána mit csinál? Visszaesik az állapotba?
Tartalma szerint UGYANAZ, mint a Xanax, ami súlyosan károsítja a májat és az idegrendszert, függőséget okoz.
“A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Alprazolamum néven hivatalos. Eredetileg Xanax gyógyszernéven vált ismertté, de Magyarországon
generikumként az e hatóanyagot tartalmazó gyógyszert Frontin és Helex néven is forgalmazzák.“
A nyugtató hatás eléréséhez egyre több és több szerre van szükség. A hirtelen abbahagyása esetén is súlyos elvonási tünetek jelentkezhetnek.
2024. márc. 5. 05:53
Lehetséges mellékhatásai:
szédülés
gátlások csökkenése, félelemérzet megszűnése
depresszió, öngyilkossági gondolatok
hallucináció, nyugtalanság
hiperaktivitás
szédülés, ájulás
csökkent vizeletkiválasztás
fejfájás
beszédzavar
amnézia
étvágyzavar
homályos látás
székrekedés, hasmenés
csökkent nemi vágy
szájszárazság
idegesség, alvászavar
gyors szívverés
2024. márc. 5. 05:55
4/10 A kérdező kommentje:
Gátlás csökkenés félelemérzet megszűnése szimpatikus nekem
5/10 A kérdező kommentje:
Amugy a májat csak akkor kárositja, ha az ember kb 100 évig szedi akkor is nagy dozisban. Kicsiben nem hiszem hogy vannak ilyen mellékhatások
6/10 A kérdező kommentje:
Homályos látás meg nem is a szem miatt van, az csak a tompito hatás eredménye
Egy idő után hozzászokik a szervezet és már csak nagyobb dózissal tudod elérni ugyanazt a hatást. Ahány ismerősöm szedi, mind azt mondja, hogy rájuk már nem hat. Én életemben egyszer vettem be, mert egy hosszadalmas szájsebészeti műtétem volt és az orvos ajánlotta, hogy előtte vegyek be egy Xanaxot. Így, egyszeri alkalommal nagyon jól hatott, de hosszú távon nem szedném.
2024. márc. 5. 06:51
Egyébként nekem is voltak komoly problémáim, pánikbeteg voltam, de inkább pszichológushoz jártam, az tartós eredménnyel járt - gyógyszer nélkül.
2024. márc. 5. 06:52
Nekem könnyebb élethelyzetben nincs szükségem a hatására.
2024. júl. 26. 23:12
10/10 anonim válasza:
egyre több kell és egyidejüleg tönkrevágja a testet,mindennap károsít valamit a testen belül vagy egyszerre sok mindent,azért is köztudott,hogy a függő emberek 10-15 évvel kevesebbet élnek mert a szerveik,szervrendszereik tönkremennek a szer hatására.
jan. 10. 17:41
Kapcsolódó kérdések: