Hogy kezelik a bipolaris szemelyisegzavart?
1
totalisan nem. Csak ha bipolaris II-rol van szo max. az I et kozel lehetetlen.
Antipszichotikumoktol kezdve antiepileptikumok meg antidepresszansok a szokas. Pl. aripirazole vagy quetiapine + lamotrigine + duloxetine
ha kell akkor Tegretol vagy valproat. De mindketto fos a mellekhatas tekinteteben.
de egyebkent a bipolaris I/II/III azok mentalis betegsegek nem szemelyiseg zavarok. Nem lehet kevered a borderline szemelyisegzavarral? Sokan csinaljak ugy veletlen.
Ha bipolaris mentalis betegseg akkor kell csak befekudnod ha eszmeletlen maniad van, de az bip. I-nel szokott lenni, bip II inkabb ilyen enyhe, ilyen feldobott hangulat, elkolti a penzet, felelotlen meg ilyenek energetikus stb.. ilyenkor esetleg eleg egy kis dozis antipszichotikum.
De pszichiaterhez menj ne itt kerdezz en sem tudom meg mondani, hogy mi van mert nem latlak, nem tudom a multad meg ilyesmi. Meg a tobbi valaszolo sem. Majd a pszichiater eldonti meg rair egy ket kamu hulyeseget de a lenyeg rajta lesz.
Menj el a pszichiáterhez mindenképpen. Lehet hogy javasolja a pszichiátriát (nem tartom valószínűnek, és elsőre egész biztos nem fogja, diagnózist se szoktak ilyen gyorsan felállítani). De ez csak javaslat, ha nem akarsz egyszerűen mondod neki hogy nem fér bele, kint szeretnéd a kezelést.
A pszichiátria azért jó, mert sokkal hamarabb lehet eredményt elérni, hiszen mindennap van terápia, megfigyelés, a gyógyszer beállítása könnyebb, kiszakad a páciens a hétköznapok nyomása alól, stb. Rám jó hatással volt, és bent se volt vészes.
Kényszergyógykezelés csak akkor lenne ha nem lennél beszámítható és erőszakos bűncselekményt követtél volna el, de ettől sejtem nem kell tartanod :DD
Ez egész biztos hogy nem bipoláris zavar. Azt hittem ha már öndiagnosztizálgatsz, legalább a betegség tüneteit elolvasod. Ami neked van az leginkább egy egyszerű depresszió hangulatingadozással. Én is hasonló voltam, ennyi volt a diagnózisom. Mondjuk nekem (nem túlzok) 5 percenként váltakozott a hangulatom, konkrétan sírásból röhögésbe. De ezt igen, hangulatingadozásnak hívják.
A bipoláris zavar esetén a depresszív epizódokat mániás, extrém módon feldobott állapotok váltják, amelyek lehetnek pszichotikusak is. Egy epizód hónapokat is felölelhet, NEM naponta többször változik.
#8 a bordeline ritka, és ennél sokkalta súlyosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!