Ez mi? Ha betegség akkor milyen?
Felnőtt nő vagyok, voltam már pszichiáternél aki azt diagnosztizálta nálam, hogy bipoláris vagyok.
Nem tudom az amit írni fogok köthető e ehhez a betegséghez vagy ez más valami.
Az a problémám, hogy nincs állandó identitásom (?) nem tudom eldönteni, hogy milyen vagyok.
Felveszek különféle öltözködési stílusokat épp hangulatomtól függőben, ha úgy érzem, hogy most kicsit "elvontabb" vagyok akkor úgy is akarok kinézni, olyan emberek társaságát keresem, olyan tartalmakat nézek/követek. Aztán meggondolom, hogy mégse, utána jön egy ilyen, hogy pl most kemény akarok lenni és ismétlődik a fentebb leírt dolog. Utána olyan, hogy most egy gyönge nebántsvirág és stb és stb.. lehetne éjfélig folytatni a listát.
Ezeket nem tervezem el csak kattan bennem valami és csodálkozom, hogy nahát ez nem is én vagyok, és ilyenkor jön a legújabb amilyen hangulatban épp vagyok akkor. De van olyan, hogy egy héten többször is meggondolom és akkor oda-vissza.
A viselkedésem, megnyílvánulásaim ugyanígy változnak aszerint, hogy épp milyennek érzem magam.
Szerintem ez egyáltalán nem normális és egyre inkább bosszant. Például ha valaki "elvontként" ismer meg, de én utána másmilyennek érzem magam, akkor az is idegesít, hogy ő olyannak gondol pedig nem is vagyok olyan már.
El akarok menni ezzel dokihoz, de addig is érdekelne, hogy ez mi a fene?
Köszönöm a válaszokat előre is! 😊
Nyilván ez egy spektrum, széles a skála ki meddig tartja ezt normálisnak. Lehettsz kissé kiforratlan személyiség aki még nem határozta meg önmagát. De nekem az a véleményem, ha valakit meghatározunk akkor keretekbe zárjuk, bekategorizáljuk, beskatulyázzuk. Én szeretek nyitott lenni sokminden érdekel és sokféle stílus tetszik hangulatomtól függően. Lehet, hogy az érzelmeim vezérelnek, de nem szeretem a racionálisan behatárolt dolgokat. De nem vagyok szélsőséges, az én személyiségem is mozog egy bizonyos keretben.
Amit leírtál, azt így még mindenki különbözőképpen értelmezheti, bármit jelenthet. Ha úgy érzed, téged zavar, érdemes szakemberhez fordulni. Emellett érdemes saját megfigyeléseket végezni, mikor érzed jól magad, mikor érzed igazán önmagadnak az éppen aktuális ruhát, stílust, viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!