Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 7,5 vagy 30 mg a Mirtazapine...

7,5 vagy 30 mg a Mirtazapine kezdőadagja?

Figyelt kérdés
Az egyik doki 7,5-ről fokozatosan emelné a dózist 30 mg-ra, a másik egyből 30-al kezdené. A 7,5 mg-ot próbáltam, 4 napig bírtam a zombiságot és a megemelkedett szorongást. Érdemes lenne 30mg kezdőadaggal próbálkoznom?
febr. 26. 07:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%
broder. en 15 el kezdtem depesonalizatio meg derealizatio ment 1 honapig. kibirtam. ha en kibirtam akkor te is kibirod. a 15mg ment a locitrom alja amit nem is latsz. Az az altatok felso hatara. valakit felvisznek sokkal tobbre mint 45mg, 60mg meg irta valaki aki 90mg ra is. Engem is lamotriginebol 600mg, nyugaton ami hanyatlik, Egyesult kiralysagban a 800mg a felso hatar, itthon a masolat lamolepbol csak 400mg, lamictal meg az eredeti egyebkent, es 42 db van benne 30 db helyett, ugyanannyiba kerult szoval nem ertem miert irnak fel mindekinek lamolepet. Mellesleg en mast tapasztaltam eloszor lamolepnel. De abbol (lamotrigine) felvittek egyebkent valakit 1200mg-ra is, mert egyebkent egy gyenge antiepileptikum ("hangulatjavito")
febr. 26. 08:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Te gondolkodol mielőtt írsz? Ha kivagy a 7,5mg-tól mit gondolsz mi lesz a 4-szeresétől? Amúgy szorongásra nem jó gyógyszer.
febr. 26. 10:21
 3/12 A kérdező kommentje:
Gondolkodom, persze, de azt írják sok helyen, hogy kis adag jobban szedál, nagyobb meg inkább antidepresszáns.
febr. 26. 11:02
 4/12 anonim ***** válasza:
De az emelés az emelés, nem lehet azonnal nagy adaggal kezdeni.
febr. 26. 12:11
 5/12 anonim ***** válasza:

3

nem igaz. a bevezetesnel ha nem szedtel histamine tartalmu szert akkor a 7.5mg meg a 0.012mg sem szedal le. Ha pl szedtel mar antipszichotikumot, meg se donget teged az alvas, max egy picit de az mar a serotonin receptoroknak koszonheto, mert nem csak a histamine altat. Ezt sokan benyaljak, hogy a mirtazapine altato hatasanak tobb oldala is van. Es ha az egyikre hozzaszoktal akkor nem fog annyira hatni.

febr. 26. 12:27
 6/12 A kérdező kommentje:
4-es Akkor a 30mg-os pszichiáter hülye volt? Pedig főorvos az SZTK-ban.
febr. 26. 13:35
 7/12 anonim ***** válasza:
18%

Nem hulye szerintem tudja mar ezer embert rakott fel, te meg elolvastad itt ott a neten meg betegtajekoztatot is a neten es most keksz van a gatyaban hogy hulye a foorvos hogy felir ekkora adagot.

Moss kepzeld el broder. Ha nem tudnad hogy van 15mg, nem olvastal semmit rola, kiirja a receptet a hulye foorvos ami 30mg de te megbizol a hulye orvosban akirol nem hiszed egyebkent hogy hulye, akkor bevenned? Igen mert nem gondolod, hogy hulye, nem neztel utana.

Az en szihiaterem meg korhazban foorvos es 200mg lamotriginnel kezdett. Ezt azert nyelje le sok ember a torkan mert 25mg-al kezdenek eloszor, majd 50, es mennek fel 200mg-ra kb 2 honap mulva. Az enyem egybol 400mg-ra akart dobni utana. Gondoltam ez kattant, de attam neki meg egy Nagy D-t, csak most nem lamolep hanem lamictal, es semmi bajom nem volt, es 600mg lamictal. De lehet csak beparaztam mert en is utananeztem a betegtajekoztatoknak, isten tudja.

febr. 26. 13:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Kérdező...nekem 2 pszichiáter is felírta ezt a gyógyszert, mind a kettő 15mg-os kezdést javasolt, aztén 1 hét múlva 30 mg-ra emelést. Nem vált be, de legalább az étvágyamat fenntartotta, ezért javasoltak 7,5 mg fenntartó adagot, amit végül nem szedtem, mert szorongtam és nem aludtam. Még senkitől nem hallottam 30mg-os kezdést, de én nem minősítek.
febr. 26. 17:03
 9/12 A kérdező kommentje:
Még rá is kérdeztem, hogy nem alacsonyabb dózissal kellene-e kezdeni, de határozottan mondta, hogy nem.
febr. 26. 18:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor tégy amit gondolsz.
febr. 27. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!