Ha a Yarocent (mirtazapin) eddig lenyeltem és nem szopogattam el, akkor nem hatott?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Ma mar csak fos magyar masolat Frontin, yarocen, metoprolol z hexal, lamolep, velaxin, scippa es meg sorolhatnam gyenge, inkonzisztens hatasu gyogyszereket irnak fel valamiert. Frontin nagy tema most, plane szar minosegben. Xanaxrol csak a fuggoseg volt a gond, a hatasaval nem volt baj. De most Frontin a meno. Nekem ez mar total gyanus, csak magyar szar masolat gyenge es hatastalan termekeket irnak fel betegeknek. Mar lehet hogy placebo az egesz. Van amikor nem az orvos hanem az asszisztens irja fel a hatoanyagot, erre varjal gombot. Ez a magyar egeszsegugy.
Kerjel a gyogyszertarban mirzatent, azt krka gyartja egy szloven generikum EU-n beluli elismert gyarto, eleg jo termeki vannak, pl olwexya. Kifejezetten erre fokuszal hogy jo termekeket csinaljanak. Hagyd a fenebe a magyar termekeket ha jot akarsz magadnak. Bemesz a rendelobe tele van valoszinuleg EGIS, meg Richter meg mindenfele magyar logoval, az enyemnel ez van, de en megmondom neki hogy ezt kerem ahelyett amit mond, persze huzza a szajat.
Ez sajnos mar nem politika, ez nem gyurcsany/orban, ez orvoslatogato, asszisztens, es maga az orvos illetve bunugyek. Hamarosan jonnek a leszavazo orvosok meg hogy ez nem igaz termeszetesen. Rovid magyarazat: HUF-al beszerzett draga alapanyaggal keszitett gyogyszer, eloallitasi gondok mert a HUF gyenge es a folyamat draga + nincs rendesen finanszirozva, inflacio, arak novekednek, EU-s tamogatasok alig vannak ha vannak, sterilitas, minosegellenorzes, valodi terapeutikus hatas felmeres (hogy hasznal-e) ezek miatt is fixen gyenge minoseg, es jelenleg ezen nincs is hangsuly mert nem ez a tema hanem az ukran haboru meg mittom en nem is nezek hireket. Hagyd a Yarocent. Regen a Remeron volt elerheto ami az igazi, eredeti mirtazapine hatoanyagu gyogyszer. Volt tabletta meg szajban oldodo. Gyogyszeresz ismerosom mindig azt vett, vajon miert nem Yarocent? Talan tudott valamit.
En is voltam osztalyon zarton meg nyilton szuiciditas miatt meg ilyenek. Ma mar clozapine-t adnak nehany helyen mondjuk xanax helyett egy alvasra. Nezz utana milyen gyogyszer az. Ezt veletlen hallottam meg egy mellettem elhalado ket novertol amikor leltarrol beszeltek en meg mentem dokihoz. Dokim is allandoan magyart ir fel valamiert. Ha jot akarsz magadnak keruld a magyar termekeket. Egy pelda lamolepet ir fel kb minden doki. De van lamictal is, csak holland marka, de full ugyanaz a ketto. Kulonbseg annyi, hogy lamolep magyar. Sot a holland lamictal 42 db-os, mig lamolep csak 30. Ido alatt talan 1 havi adagot sporolnal meg rendszeresen. Ugyanolyan tamogatas, ugyanolyan ar, ugyanolyan minoseg es hatoanyag, megis a magyar fos kevesebb db-os termeket irjak fel. Remelem te is erzed hogy itt valami nem stimmel. Es ez megy mar kb. 2 - 4 eve valamiert.
2-es, te paranoiás vagy. Minden mentális kérdésnél tódítod a generikumok lejáratását, holott a kérdések nem erről szólnak. Én elfogadom, hogy ezt gondolod, de amit itt művelsz, az már túlzás. Neked ez már beteges mániád.
Én is ilyen gyógyszereket szedek, pl. Frontint írnak fel, de én csak azért szoktam Xanaxot kérni helyette, mert az levélben van, így könnyebben látom hogyan fogy és menni van még. Az üvegest folyton egyenként számolgatnom kellett. Hatása viszont ugyanaz. Évtizedek óta szedem mindkettőt.
Nezz utana a paranoianak szerintem hogy az micsoda, a hir-terjesztes az nem tartozik oda. Es ha megnezek a linkeket, foleg az elsot es annak a 4. oldalat, akkor fogod benyomni a huvelykujjaddal az anuszodat hogy ne jojjon ki a fos. Egy assisztens irja le hogy milyenek a valodi korulmenyek szakrendelokben, korhazakban. Es hasonlokat tapasztalok en is.
Lehet te vagy paranoias hogy igazam lehet, mert minden kerdesnel probalom ezt terjeszteni. Es ezt nem en gondolom, ismetlem tojaskam, hanem min. 3 ember. De meg se nyitottad a linkeket mi fiatal Newton? Ha meg igen akkor csak kinezted azokat a szavakat amiket nem fogadsz el es bezartad 5mp alatt Albert?
Nem csodalom hogy itt kipukkadt a kerek.
De annak orulok hogy Xanaxot szedsz nem pedig frontint. Meg annak ellenere is hogy milyen inzultalo kommentet irsz es leszarod tobb ember velemenyet. Kerd tovabb azt csak erre kerlek, meg ha kerhetlek akkor ne magyar termekeket ha kezeltetni akarod magad.
Hatasa lehet ugyanaz, de nem olyan mertekben pl. vagy konzisztenciaval. Nezd meg mennyien panaszkodnak kommentben (ezt mondjuk nem fogod konnyen megtalalni) meg fokerdesben a Frontinra.
De ez a magyar gyogyszerekre vonatkozik foleg. Peldaul Lamolep 30 db-os magyar fos, Lamictal holland termek 42 db-os. Miert irjak fel szinte mindenkinek a lamolepet helyette? Ugyanolyan tamogatas, ar, hatoanyag, segedanyagok.
Na kezdd el a kifogasokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!