Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi ideig lehet szedni a...

Big Omikron kérdése:

Mennyi ideig lehet szedni a Scippat? Mi a hosszú távú hatása?

Figyelt kérdés
Múlt nyáron hagytam abba a Scippa (10mg) szedését egy bő két éves terápia után. Jó tapasztalataim voltak vele, minimalizálta a szorongásomat és nem okozott szinte semmi mellékhatást. Nyáron a pszichiáterem bejelentette, hogy vége a terápiának és ideje megpróbálni a gyógyszer nélkül. Abba hagytam, viszont utána múlt ősszel nagyon erősen jelentkezett újra a szorongás, szóval decemberben újra elkezdtem szedni a gyógyszert. Egyből nagyot javultam, viszont két hete komoly alvászavar jelentkezett nálam és megint abbahagyatta velem a Scippa szedését a pszichiáterem, immár másodjára. Az alvásproblémáim javultak, viszont a szorongás megint visszajött, és kezdem azt érezni, hogy muszáj lenne szednem a Scippat, hogy jól legyek. Azt mondják, hogy a Scippa hosszú távon káros és (ahogy az én esetemben) csak 1-2 évig szokták szedni. Ez igaz? Tényleg rossz ha sokáig szedi az ember a Scippat? Ti meddig szedtétek és milyen volt a leállás?

febr. 24. 14:34
 1/1 anonim ***** válasza:
Konkrét tapasztalazom nincs a gyógyszerekkel, azonban a problémádat áérzem, de ez a baj a pirulákkal, hogy a tünetet kezelik, de a problémát nem oldják meg ezért is jelentkezett újra nálad. A terápia rendesen zajlott tehát próbáltátok megoldani a problémáidat, visszamentetek a gyökerekhez (gyerekkor) stb?
febr. 26. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!