Érdemes mindig az orvosra hallgatni gyógyszert illetően?
Régóta szedek anti-depresszánst és szorongás csökkentőt és néha azt gondolom, hogy én már jobban kitapasztaltam, jobban érzem mi hogyan hat rám.
Az orvosomhoz járok kb 2-3 havonta és ő nem annyira tudja, maximum tanácsot ad.
Most felírt másik gyógyszert miközben szerintem nincs rá szükségem.

Milyen indokkal írt fel másik gyógyszert? Miket szedtél eddig és most mi lenne az új?
Én szintén depresszió/szorongás tünetekkel jártam már több pszichiáternél is (pszichológushoz tartósabban jártam, de ez nem annyira releváns), én többször felülírtam az orvos javaslatát, persze ezt mindig tudattam vele is és úgy mentünk tovább. Nem fogok bármit beszedni, pláne nem pszichiátriai gyógyszert, ha nem érzem jó választásnak.

Érdemes nyitott szemmel és éles elmével járnia világot...
Pl én a koleszterincsökkentőt nem szedem pedig az orvos szerint kéne:)

Na jó, ez azért így más mint amit a kérdésben írtál. Antidepresszánsból többféle csoport létezik, legtöbbször kísérletezni kell, melyik válik be.
Az a probléma, hogy arra akartál volna visszaállni, amit legelőször szedtél vagy az, hogy most nem is akarnál semmilyet szedni?

Leírod a gyógyszerek neveit? Hátha akkor tisztább képet kapunk, miért javasolhatta a változást.
Lehet amúgy valamiért félreértett és úgy értelmezte, hogy neked nem vált be az első verzió. Azt, hogy miért írna fel a 0-ról egyszerre 3félét végképp nem értem.
Cipralex -et szedtem. Meg amíg nem kezdett hatni addig frontint.
Most nagyobb adag cipralexet írt és nem írt frontint hanem loranxil-t és mellé még egy uj gyógyszert próbaképp (Lamolep)

Szóval az Cipralex mint antidepresszáns maradt, csak dózist emelt. Ugyanúgy adott mellé egy szorongásoldót, csak másik hatóanyaggal. Feltételezem úgy mentél hozzá, hogy jó vacak állapotban vagy azért próbálná a Lamolepet.
Nekem is próbálták, mert elvileg az erős hangulatingadozást (nekem csak negatív irányba volt) stabilizálja, nekem nem vált be, utáltam. Ezért abbahagytam a szedést, nem volt belőle semmi. Egy próbál megért.
Nyugodtan meg lehet mondani a dokinak, ha valamivel nem értesz egyet, nem működik neked, nem fog megsértődni. Egyedül te tudod neki visszajelezni, hogy egy gyógyszer neked jó vagy nem jó, semmi nem kötelező.
Olyan gyógyszert szedni amitől a hozzászokási pár hét után is csak rosszul érzed magad nemhogy felesleges, még ront a helyzeten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!