Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vezetéstől pánik?

Vezetéstől pánik?

Figyelt kérdés

Hogyan tudom leküzdeni?

Csak akkor pánikolok ha hosszabb útra kell mennem egyedül.

Vagy ha másik országba kell mennem.

Pánik roham jön rám.

Munka miatt muszáj lesz ingáznom.

Bármi segitség mit tegyek ilyenkor?

(Napi szinten vezetek,de a lakhelyemen olyankor sosem jön rám)

febr. 15. 16:16
1 2
 11/20 Psycho ***** válasza:

Gyógyszer nem feltétlenül szükséges (nyugtató hatású készítményekkel a szervezetünkben egyébként sem biztos, hogy bölcs dolog vezetni), de pszichológus sokat segíthet az ügyben.

Ha magadtól nem tudod leküzdeni, akkor egyáltalán nem szégyen segítséget kérni. Nem kell járni évekig sem, egy ilyen "fóbia-szerű" ügy relatíve rövid időn belül orvosolható (értsd: néhány hónap), ha Te is "odateszed magad".

Megtanulhatod egyrészt kezelni a pánikszerű tüneteket, másrészt pedig a szakember segít abban, hogy tudod szépen, fokozatosan, a saját tempódban leküzdeni ezeket az irracionális félelmeket.

febr. 15. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
Akkor úgy látszik a vezetéstől független, az otthonodtól való távolodás váltja ki. Lehetséges, hogy az előzőben leírt szívrohamnak vélt érzés váltotta ki, vagy már előtte is volt szorongás, ahogy távolodtál otthonról?
febr. 15. 18:54
 13/20 A kérdező kommentje:

Akkor mégsem a vezetéshez köthető?

Bár én ennek tudtam be.

Pontosan nem tudom megfogalmazni mert szerintem kiskoromtól (tériszony nagyon durván)pánikoltam,anyám apám szorongó,pánikolós sajnos. (Full gyógyszerfügggők,láttam mit tettek magukkal ezért ezt teljesen elutasitom)

Tehát lehet generációs.

A második gyermekem születésével nagyon durván kijött,akkor még utcára is alig tudtam kimenni,folyton haza kellet t hivnom az exférjemet,mert rosszul voltam.Aztán ultimátumot adott mert nem tudott örökké otthon maradni,egy ideig nem mozdultam a gyerekkel,majd azt mondtam ez így nem élet és mentem kocsival is ,de kb mindig helyben.

Valamiért ez a félelem bennem van(egyébként ez gyakori ) az otthontól való távolodás.hogy miért jó lenne tudni,viszont a könyvben pont ezt írják hogy nem szabad ellenkezni mert még jobban úrrá lesz és legyőz hanem be kell fogadni a pánikot/szorongást.

febr. 15. 19:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Az otthon a biztonságot jelenti.

Ettől távolodva jönne nálad a bizonytalanság/szorongás érzése.

Valamennyire elfogadható, de nálad túl erősen jelentkezik.

Lehet, hogy csak én látom így!

febr. 15. 20:37
 15/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ezt olyan szépen leírtad,hogy meg is hatódtam.

Egyébként ez az élet rendje,nem?

Az otthon biztonságot jelent viszont itthon ülni meg nem lehet örökké ,mert akkor éhen halok.

febr. 15. 21:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Biztosan rengeteget segítene a pszichoterápia (ami nem gyógyszeres kezelés), a terápia lehetőségére nem reagáltál.
febr. 16. 06:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Pánik nélkül:

[link]

febr. 16. 07:02
 18/20 A kérdező kommentje:
16-os nem reagáltam,mert már kértem segitséget tavaly szeptemberben azóta váró listán vagyok,ami nagyon szomorú.
febr. 16. 07:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Értem, ha van lehetőséged, keress más terapeutát, ahol rövidebb a várólista.

Akár online is, ha a távolság probléma.

febr. 16. 08:17
 20/20 anonim válasza:

Kedves Sorstárs! 😁

Nálam is előfordul ilyesmi. Nekem ilyenkor az segít, ha inkább a külső sávban megyek és így könnyebben félre tudok állni, ha jön ez a pánik érzés. Vagy ha út közben felhívok valakit (természetesen kihangosítva), aki megnyugtat és eltereli a gondolataimat. Az egész talán arról szól, hogy ki kell lépned a komfortzónádból, de miután odaértél, büszke leszel magadra és semmiségnek fog tűnni az egész.

Remélem tudtam valamennyit segíteni! 😊

febr. 16. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!